Moestuinieren met 100pk




Moestuinieren met 100pk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Waarom smaakt een wortel uit eigen tuin lekkerder dan die uit de winkel? In Kraggenburg gaat kunstenaar Alexander Geijzendorffer een bijzonder experiment uitvoeren. Op een strook land aan de rand van de Herteweg gaat hij samen met 150 leden van de Agrarische Balkontuin Coöperatie wortels en bietjes verbouwen zoals in uw eigen moestuin, maar dan 100 keer zo groot.

Het perceel zit met 600 vierkant meter tussen boerenbedrijf en balkontuin in. De mogelijkheden wijken daarmee af van zowel tuin als akker en dat vraagt om aangepaste technieken. Voor dit project werkt Geijzendorffer nauw samen met verschillende soorten boeren en volkstuinders en schakelt hij oude, nieuwe en speciaal gemaakte landbouwwerktuigen in. Tegelijkertijd krijgen de planten persoonlijke aandacht die ze op het land normaal gesproken niet krijgen, zoals een vrolijk stukje klassieke muziek op de zondagochtend.

Op 27 mei vindt het zaaien plaats tijdens een gratis kunstevenement van stichting Herbergen, waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. U kunt zich tot 27 mei aanmelden in ruil voor de opbrengst van één meter land op www.cateringa.nl/abc. Tussendoor zijn er fimpjes met updates en in oktober volgt een oogst-dag met een eigenzinnig oogstmaal ter afsluiting.

 Bezoek www.cateringa.nl

Moestuinieren met 100pk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.