1

Tentoonstelling buildings are not boring




Tentoonstelling buildings are not boring

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 9 t/m 19 mei staat in het Atrium Den Haag de tentoonstelling Buildings are not boring van fotografe Renske Derkx als programma onderdeel van De Dag van de Architectuur.

Gebouwen zijn niet saai!
“Gebouwen zijn niet saai!” Wat begon als een grapje, groeide uit tot een hobby. En later tot een uit de hand gelopen hobby. De 23-jarige Renske Derkx begon tijdens een vakantie in Kopenhagen met het vastleggen van de kleurige gebouwen die de stad rijk was, erna kreeg ze ook oog voor het vormspel van de gebouwen in haar eigen stad: Den Haag.

Ze weet u op een andere manier naar gebouwen te laten kijken; de stijl van fotografe Renske Derkx is puur minimalistisch en erg kleurrijk. Onder de hashtag ‘buildingsarenotboring’ weet ze haar ruim 10.000 Instagram-volgers te interesseren voor gebouwen. Bekende en minder bekende gebouwen - vooral in de regio Den Haag - fotografeert ze. Hiermee zet ze de stad Den Haag en dienst architectuur op de kaart bij een relatief jonge en internationale doelgroep.

In samenwerking met de Stichting Dag van de Architectuur combineert ze haar Instagram-werken en een aantal nieuwe foto’s tot de expositie ‘Buildings are not boring’.

Dag van de Architectuur
De Dag van de Architectuur (DvdA) in Den Haag brengt architectuur en stedelijke ontwikkeling onder de aandacht bij het grote publiek, bevordert de publieke belangstelling en vergroot kennis. Eén dag per jaar openen bijzondere gebouwen een dag lang de deuren voor architectuurrondleidingen en zijn er tal van speciale activiteiten zoals stadswandelingen, lezingen, films en (kinder-)workshops. Bezoekers krijgen onder begeleiding van gidsen een kijkje achter de schermen en komen meer te weten over de geschiedenis, de context en de architectonische waarde van gebouwen. Elk jaar wordt een thema vastgesteld, dit jaar is dat ‘Grenzeloze Kennisstad’

Renske Derkx
Renske Derkx (1993) studeerde in 2015 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Zij was hoofdredacteur van Scholieren.com en redacteur bij verschillende media, waaronder NU.nl, Metro, Sp!ts, 7Days, Harpers Bazaar en Nouveau. Dat Renske meer dan een journalist is, blijkt wel uit het feit dat ze op haar zeventiende haar eerste boek uitbracht, genaamd Bekentenissen van een flapuit. De jonge schrijfster won met dit boek een tweede plek bij de Hotze de Roos Prijs.

Verder bewijst Renske niet alleen met haar camera te kunnen fotograferen, maar ook filmen gaat haar goed af. Haar eerste documentaire, genaamd Wat je bent, zeg je zelf, werd in maart op LINDAtv gepubliceerd.

Meer informatie is te vinden op www.dvda-denhaag.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling buildings are not boring
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.