1

Undergrounds #4: The Gwoof + DE KAT




Undergrounds #4: The Gwoof + DE KAT

» Let op: deze activiteit is voorbij «

The Gwoof
Drummer Boudewijn Bauw en toetsenist Sander Bos werken al sinds 2012 samen. Geen wonder dat ze een strak tandem zijn. Maar toen ze als The Gwoof in de studio hun 14 favoriete tracks hadden opgenomen misten ze toch iets. Hun zoektocht naar het ontbrekende element leidde hen naar Patrick ‘Rudeboy’ Tilon, de frontman/vocalist van de legendarische Urban Dance Squad. Inderdaad, een van de beste bands ooit en internationaal gezien de eerste band die een perfecte mix van rock en rap wist te smeden. Urban Dance Squad was een voorbeeld voor veel internationale groepen zoals Red Hot Chili Peppers en Rage Against the Machine.

In The Gwoof kan Rudeboy zijn nog steeds tomeloze energie en ratelende vocalen kwijt, ondersteund door de hoekige grooves, vette bassen en imponerende orgel-lijnen van Bauw en Bos. Rock, funk, hiphop en punk, het komt allemaal langs in dit explosieve trio. En zeker live knalt de energie je tegemoet. The Gwoof rockt, dampt en zweet en laat een nieuw en origineel geluid horen.

DE KAT
Improvisatie is de rode draad waarmee DE KAT zijn garen spint. Wie één optreden heeft bezocht is fan, wie vaker komt laat zich steeds verassen. Psychedelische rock met invloeden uit blues, surf, noise. In 2016 speelde de band op Eurosonic, Rhythm & Blues Night, Surfana, Le Mini Who, Noorderzon en Burning Man. In 2017 wordt het eerste album gepresenteerd.

 Bezoek www.grounds.nu

Undergrounds #4: The Gwoof + DE KAT
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.