Schoon Vertier Festival


-advertentiepositie-



Schoon Vertier Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wonderschoon Kunst en Cultuur Festival in Deventer. Voor liefhebbers van Kunst en minnaars van Cultuur. Bekoorlijk, Verleidelijk, Magisch, Poëtisch,

De basis voor het festival is een Kunst Fair. Met intieme,aparte, liefdevolle, romantische, meesterlijke kunstuitingen wordt de monumentale kerk in het hart van de stad met ruim 40 kunstenaars omgetoverd in een oase van verwondering en beleving. Zowel het domein voor de ware kunstkenner, liefhebber als podium van nieuwsgierigheid.

In een aanvullend cultureel programma vinden bijzondere poëtische, theatrale, muzikale en culturele ontmoetingen plaats.. Ontmoetingen die bezoekers verleidt het festival te bezoeken én ook kennis te nemen van het kunstaanbod.

De stands met kunst staan in de grote ruimte van de kerk. Het culturele aanbod treft u in de beeldschone romaanse crypte, voor/op het koor én in de Oude Mariakerk. Deze is te bereiken vanuit de Lebuinuskerk. Zowel van het kunstaanbod als aan de culturele invulling wordt in de komende week aandacht geschonken met berichten in de media en op Facebook.

Het wordt geen Ibiza of foodfestival. Het is voor wie in alle sereniteit wil zien, luisteren en genieten. Dat mag door er een vleugje hip aan te verbinden, met onder meer jazzmuziek en luisterliedjes van songwriter Martin van de Vrugt. Maar er wordt ook a capella oude muziek gezongen in de crypte en hartveroverende flamenco. Noem het een ‘Oerol light gevoel’, maar dan overdekt en verwarmd.

Vanwege het spontane karakter van dit festival…we zijn net vier weken bezig én er is nog veel te doen, kunnen wij nog geen programma voorleggen van alle culturele activiteiten. Maar volg onze berichten in de media en op Facebook.

Het doel is om van dit festival een jaarlijks terugkerend fenomeen te maken. Het festival moet bekoren en verleiden. Zowel bezoekers als deelnemers moeten met een glimlach in hun hart huiswaarts keren óm volgend jaar met nog meer goesting uit te zien naar de volgende editie.

Zonder subsidie
We hopen dat het zo leuk en succesvol wordt dat we volgend jaar in aanmerking komen voor subsidie en een grote naam kunnen verbinden aan het festival.

Onze visie
Kunst en Cultuur mag elk mens raken, verwonderen en verrijken.

Onze missie
Kunst en Cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Voor hen die er mee zijn opgegroeid, het koesteren en omarmen én voor hen wier eerste kennismaking tot betovering leidt.

Daarom hanteren we een geringe toegangsprijs voor het festival. Voor slechts vijf euro kunt u de hele dag genieten van alle voorstellingen en gepassioneerde kunstenaars. (t/m 14 jaar gratis)

 Bezoek www.facebook.com

Schoon Vertier Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.