Lezing Buitenspel voor kinderen anno 2017


-advertentiepositie-



Lezing Buitenspel voor kinderen anno 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lezing Buitenspel voor kinderen anno 2017

dinsdag 09 mei 2017 - 19:30 uur

Paul Wijenberg (Natuurmonumenten) en Carlien Schouten (Speetuinwerk Limburg) verzorgen een praktijkgerichte lezing over buitenspelen in de natuur.  Het is een feit dat de huidige generatie kinderen veel meer binnen blijft, de betrokkenheid met de natuur dichtbij verliest en de computer en de tablet gebruikt als zeer aantrekkelijke speelaanleiding. 

Van huis-tuin- en buitenkind, IVN-Scharrelkid tot OERRR-kind: We staan dan stil bij de belangen van het buitenspel voor het kind van nu. Verder besteden we graag aandacht aan de rol en de praktijkgerichte mogelijkheden voor ouder, begeleider, opvoeder van het kind. Wat is de invloed van buitenspel op de gezondheid van het kind? Hoe wordt er gespeeld? Hoe kan (of mag?) er gespeeld in de natuur worden? Op deze en andere vragen bieden we antwoorden, tips en trucs. Natuurlijk is er ruimte voor de inbreng van de aanwezigen. We dagen iedereen graag uit om onze kinderen (weer) buiten te laten spelen, vies te laten worden en de natuur te ontdekken als boeiende en uitdagende speelomgeving.

Ouders, grootouders, jeugdgidsen en -begeleiders en leerkrachten uit het basisonderwijs zijn in het bijzonder uitgenodigd.

Kempen-Broek

Weert, Natuur- en milieucentrum IJzeren Man

Geurtsvenweg 4
6006 SN  Weert

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00Nog 19 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Lezing Buitenspel voor kinderen anno 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.