Wandeling Publieksdag Noordpolder




Wandeling Publieksdag Noordpolder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandeling Publieksdag Noordpolder

zaterdag 13 mei 2017 - 10:00 uur

De Noordpolder is een uniek gebied op de rand van de hogere Brabantse Wal en lagere polders. Natuurmonumenten en Waterschap de Brabantse Delta hebben dit gebied hersteld en vernat wat het nog mooier maakt om te verkennen tijdens een speciale wandeling tijdens de publieksdag van de Noordpolder. Lees alles over dit natuurgebied!

Noordpolder

De Noordpolder is uniek door de overgangen tussen hoog en laag, zand en klei, droog en nat. Door dit bijzondere landschap en het herstel van de hydrologie, ontstaan er

bloemrijke graslanden en rietkragen. Verschillende dieren en planten kunnen hiervan profiteren zoals de dotterbloem, klimopwaterranonkel, fazant en bruine kiekendief.

Publieksdag

Deze publiekswandeling is onderdeel van de publieksdag van de opening van de Noordpolder van Ossendrecht. De wandeling start om 10.00 uur of om 13.00 uur vanaf de landbouwschuur aan De Maareberg in Ossendrecht. Hier is informatie over het gebied en de gerealiseerde maatregelen.

De wandeling duurt circa 2 uur, waarbij de gids vertelt over de gedane werkzaamheden, de positieve effecten op de natuur en de leefomgeving voor bijzondere planten en dieren.

Vooraf aanmelden is gewenst.

Trek passend schoeisel aan.

Noordpolder van Ossendrecht

Noordpolder van Ossendrecht, Hoek De Maareberg en Peerenbergscheweg te Ossendrecht


  

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00Kind t/m 12 lid €0,00Kind t/m 12 niet lid €0,00Nog 95 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wandeling Publieksdag Noordpolder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.