1

Frjemd Folk Festival




Frjemd Folk Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Frjemd Folk Festival
17 juni in Kollumerzwaag

Frjemd Folk bestaat in 2017 tien jaar. Dit wordt gevierd met een Folk festival op zaterdag 17 juni.

Het festival vindt plaats op de geboortegrond van deze groep, aan de Boskreed te Kollumerzwaag.
Uiteraard treedt de groep, bestaande uit elf zangers en drie muzikanten zelf op. Ook zullen de groepen The Doggy Few, een Ierse feestband uit Groningen en Kapriol’! optreden. Daarnaast kunt u een workshop verwachten van de Ierse dansschool Keltisch Dansje, zullen er meerdere muzikanten , waaronder een doedelzakspeler, te horen zijn en kunt u boogschieten. Een kleine markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten zal ook op het terrein te vinden zijn. Natuurlijk is het nodige eten en drinken verkrijgbaar. Kortom: u hoeft zich deze middag en avond geen moment te vervelen. Te meer omdat u zelf actief mee kunt musiceren en zingen.

Frjemd Folk heeft na de oprichting in 2007 een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in bijna 100 optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de Cd “The Cliffs” uitgebracht.

Frjemd Folk nodigt u allemaal van harte uit voor dit festival. Bezoekers die zelf folkmuziek spelen vragen we hun instrument mee te nemen voor een jamsession.

Het festival terrein aan de Boskreed is te bereiken vanaf de Foarwei in Kollumerzwaag. Volg de borden. Er is voldoende parkeergelegenheid. De entree is € 5,= p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.
De aanvang is 14.00 uur en het festival duurt tot 22.00 uur of zo.

Meer informatie over het festival en over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl
en op Facebook: https://www.facebook.com/FrjemdFolk .

 Bezoek www.frjemdfolk.nl

Frjemd Folk Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.