1

Beeldentuin Ravesteyn




Beeldentuin Ravesteyn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van zaterdag 20 mei tot en met zondag 11 juni is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van de jaarlijkse Beeldentuin Ravesteyn. Deze expositie, die inmiddels voor de 24e keer georganiseerd wordt, weet ieder jaar weer te verrassen met heel diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars uit binnen en buitenland.
Een ronde over het landgoed met ruïne leidt langs sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties van in totaal 25 verschillende kunstenaars.

Combinatie van kunst, cultuur en natuur
De beeldentuin wordt georganiseerd door zeer professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en een hart voor het historische landgoed Ravesteyn. Beeldentuin Ravesteyn is daarmee ook dit jaar weer een inspirerende plek om te zijn. Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlyckheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur te combineren met het onderhouden en veilig stellen van belangrijk cultureel erfgoed, in dit geval ruïne Ravesteyn.

De kunstenaars
Er zijn werken van de volgende kunstenaars te zien en te koop: Marti de Greef, Iris Le Rütte, Den Bar, Dörte Berner, Gregoir Donker, Hans van der Ham, Tilly Heyster, Martien Hendriks, Hendrike Huijsmans, Ton Kalle, Rick Koren, Gusta Kullberg, Jan Leenknegt, Saskia Meesters, Camille van Os, Onno Poiesz, Don Satijn, Marion van der Schelde, Smederij De Ploeg, Anne-Marie van Sprang, Toon Tullemans, Berita Valk, Theo Verhoef, Eelke van Willigen en Thea Zweerink

Meer informatie en bezoek
Na een rondgang door de tuin en ruïne kan er in de theetuin in de Schaapskooi worden genoten van een drankje, met daarbij bijvoorbeeld heerlijk vers gebakken taart. Op Hemelvaartsdag is het familiedag in de Beeldentuin en zijn er speciale workshops voor kinderen.
Verder zijn er verschillende arrangementen en aparte groepsbezoeken (buiten openingstijden) te boeken. Meer informatie vindt u op www.beeldentuinravesteyn.nl

Bron foto's: Beeldentuincommissie Ravesteyn Heenvliet.

 Bezoek www.beeldentuinravesteyn.nl

Beeldentuin Ravesteyn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.