1

International Cider Festival Rotterdam




International Cider Festival Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Internationaal Cider Festival Rotterdam is elk jaar een feestje. En met deze editie nog meer, zomaar de dag ná Bevrijdingsdag, én een lustrum: 5 jaar ciderfestival! Gratis toegankelijk, maar wil je meedoen? Koop dan een proefglas voor een tientje, en ontvang daarbij 2 muntjes.

Cider is gewoon niet meer weg te denken. Zowel de meest fervente bierdrinker weet een 'sour cider', die zo lijkt op de huidige biertrend van 'sour beer', buitengewoon te waarderen. Bij wijnliefhebber viel cider al vaak in de smaak, als uitstekend aperitief, maar ook vanwege de natuurlijke kant van cider waar een stuk minder suikers in zitten dan weinig, nauwelijks -meestal geen- pesticiden (wijndruiven moeten vaak beschermd worden), weinig milieubelasting en sulfieten!

De echte ciderdrinker wist dit al, met name dat de smaak van cider -sinds Keltische tijd al- zo overtreffend is in vele opzichten.

Het festival is als een bierfestival of wijnmarkt, met vele producenten die alles over cider kunnen vertellen. Behalve uit Nederlands komen er cidermakers uit Frankrijk, Ierland, Engeland, Estland, Duitsland, Denemarken en Spanje.

Foto's: Internationaal Cider Festival Rotterdam.

 Bezoek www.ciderfestival.nl

International Cider Festival Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.