Tentoonstelling 'Militaire Motorbedevaart'


-advertentiepositie-



Tentoonstelling 'Militaire Motorbedevaart'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een atypisch gezelschap van gelovigen en niet-gelovigen, op zoek naar innerlijke rust en naar de helende bijstand van Moeder Maria. Claire Felicie heeft deze bedevaart in 2015 gefotografeerd en ook dit jaar rijdt zij mee. Het MRK toont in 'Militaire Motorbedevaart' een selectie van haar bijzondere indrukken.

Expositie
De tentoonstelling in het museum toont een gemengd beeld van de tocht: aan de wanden analoge zwart-wit portretten van devote stoere militairen met kaarsen in de handen, terwijl met de iPhone geschoten kleuropnamen in de vitrines de meer informele kanten van de tocht benadrukken. Het weerspiegelt de twee zijden van de bedevaart: de zoektocht naar verdieping en stilte naast ontspanning en broederschap. De presentatie wordt aangevuld met verhalen van de militairen en de aalmoezenier. Van de tocht van 2017 worden wij via een digitaal dagboek door Claire Felicie op de hoogte gehouden.

Claire Felicie
Claire Felicie heeft meerdere malen militairen en veteranen gefotografeerd. Recent nog legde zij een bezoek af aan Nederlandse mariniers in Koerdistan (Irak). Internationale bekendheid (publicaties in NYTimes Lens, Huffington Post, Newsweek, Slate o.a) kreeg zij met de serie ‘Here are the young men’, portretten van mariniers voor, tijdens en na hun uitzending naar Afghanistan. Voor Felicie is de bedevaart bijzonder ‘omdat je het niet verwacht. Militairen, nog wel op de motor, naar Lourdes, zich aangetrokken voelend tot Maria, zinnebeeld van de liefhebbende moeder: één en al liefde, goedheid en vergeving.

 Bezoek www.museumvoorreligieuzekunst.nl

Tentoonstelling 'Militaire Motorbedevaart'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.