1

Fort bij Spijkerboor: mooi linieland




Fort bij Spijkerboor: mooi linieland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fort bij Spijkerboor: mooi linieland

zondag 25 jun 2017 - 10:00 uur

Mooi linieland: van waterlinie-expeditie tot dromen

Spykerboor neemt je mee op waterlinie-expeditie langs de stoere historie van de Beemster Natuurforten. Wandel of fiets vanaf Fort bij Spijkerboor over de liniedijk van fort naar fort. Ga op avontuur en ontdek de natuur rond de forten. Struin door het speelbos, bouw een hut, stook een vuurtje en plons vanaf een zelfgebouwd vlot in de slotgracht. Zin in iets lekkers? We laten je proeven wat het land brengt, eten in en van de natuur op een unieke erfgoedlocatie. Routeboekjes van de waterlinie-expedities zijn te koop op het fort.

Maar er is meer. We delen in dit weekend onze droom met jou en laten zien wat we met de Beemster Natuurforten voor ogen hebben. Verdeeld over het fort staan ‘droomkijkers' opgesteld die toekomstdromen tonen van wat er met de forten mogelijk is. Elke droomkijker belicht een idee uit het plan Spykerboor en vraagt jou om te reageren op het droombeeld. Je kan een droom waarderen, je ideeën bij de droom achter laten en meehelpen een droom uit te laten komen door Spykerboor direct te steunen via crowdfunding.

Tickets en contant geld

Het fort is deze dag gratis toegankelijk. Op het fort kun je tickets kopen voor verschillende activiteiten. Neem daarvoor contant geld mee, er is helaas geen mogelijkheid om te pinnen.

Geschutskoepel, fietsen naar de natuurforten en andere activiteiten

Er zijn gedurende de dag korte rondleidingen en allerlei activiteiten zoals een fietsroute naar de andere Beemster Natuurforten en een routeboekje door het fort. Meld je aan op het fort.

Verken Fort bij Spijkerboor 

Net als tijdens de normale open dagen kan je Fort bij Spijkerboor op eigen houtje verkennen. Aan de hand van een routebeschrijving en informatiebordjes in het fort kom je alles te weten over dit fort; het grootste van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd!

Tips

Kom je het fort bezoeken? Zorg dan dat je voor 17.00u binnen bent. Het fort sluit om 18.00u.

Neem je fiets mee om naar de andere Beemster Natuurforten te fietsen.

In de veldkeuken kun je wat drinken en lekker eten.

Doe kleren aan die vies mogen worden, want je kunt er heerlijk ravotten en struinen.
Honden mogen niet mee.
Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk.

Speciale gelegenheden

Fort bij Spijkerboor is ook te huur voor vergaderingen, teamtraining en zelfs om te trouwen! Neem contact op met de fortwachter via fortbijspijkerboor [at] natuurmonumenten [dot] nl  .

Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor

Westdijk 46
1464 PC  West-Beemster

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl