1

Vlieg mee met het vliegend hert




Vlieg mee met het vliegend hert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vlieg mee met het vliegend hert

vrijdag 30 jun 2017 - 20:00 uur

Grootste kever van Nederland

Op deze zomeravond gaan we in Wolfhagen, Schinnen op zoek naar locaties van het vliegend hert. Voorafgaand worden we ontvangen op Landgoed Wolfhagen met koffie en Limburgse vlaai en krijgen we een presentatie van een uur van vliegend hert deskundige Jos Vantit.  Daarna gaan we gezamenlijk op pad met boswachters van Natuurmonumenten.

Meer kansen voor vliegend hert

Het vliegend hert komt nog maar op enkele plekken in Nederland voor, waaronder in Zuid-Limburg. Natuurmonumenten doet er daarom alles aan om de zeldzame kever te beschermen en meer kansen te bieden. Daarom hebben we eerder werkzaamheden uitgevoerd in Schinnen, Wolfshagen en Oirsbeek. Er zijn eiken gekandelaberd (flink gesnoeid); de takken zijn gebruikt om broedstoven van te maken. Een broedstoof is een stapel oud hout, enigszins verborgen in de grond waar witrotschimmel kan gaan broeien; ideaal voor de larve van het vliegend hert. Langs graften en randen van weilanden zijn struiken zoals mei- en sleedoorn geplant. Natuurmonumenten plant ook nieuwe eiken aan voor toekomstige generaties van het vliegend hert.

Monitoring

Agelopen jaar is er een groep vrijwiiligers gestart met het monitoren van het vliegend hert in Zuid-Limburg: zij gaan dit jaar ook weer aan de slag met het vastleggen van de locaties van het vliegend hert. De waarnemingen van vorig jaar bespreken we ook kort die avond.

Grote kaken

De kever is een indrukwekkende verschijning: het mannetje van groot vliegend hert is herkenbaar aan de grote kaken die op een hertengewei lijken en hij kan wel 9 centimter groot worden! Het vrouwtje is kleiner en minder mobiel.

Geleenbeekdal

Geleenbeekdal, Landgoed Wolfhagen

Wolfhagen 121
6365 BM  SCHINNEN

Prijzen

Lid €10,00Niet lid €15,00Nog 19 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl