1

Sporen naar het Verleden 2017




Sporen naar het Verleden 2017

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het jaarlijkse treinenfeest van de Stoomtrein Goes-Borsele! Jong en oud genieten van treinen in allerlei maten, indrukwekkende machines en nog veel meer. Beleef de kracht van stoom en diesel, met sissende machines, schelle fluiten en brullende motoren. Reis mee met de treinen, vraag de machinisten de oren van hun hoofd en doe mee met allerlei leuke kinder-doe-dingen!

Dit jaar zijn er twee stoomlocomotieven te gast. De Stoomstichting Nederland (SSN) is aanwezig met stoomlocomotief NS 8811. Deze bijzondere ‘zadeltanklocomotief’ (met de watertender liggend over de ketel) stamt uit 1943. De locomotief kwam als oorlogsmachine van het Engelse War Department in 1945 naar het Europese vasteland. Na afloop van de oorlog nam NS de locomotief over, om haar tot 1953 te gebruiken. Daarna deed de loc dienst bij de Staatsmijnen. De SSN heeft de locomotief volledig gerestaureerd.

De andere gast is stoomlocomotief ‘Tom’. Deze Duitse industrielocomotief kwam in 1974 naar de Hoogovens in IJmuiden. De machine doet bij Hoogovens Stoom IJmuiden (HSIJ) dienst als trekkracht voor de excursietreinen op het terrein van Tata Steel. Deze stoere stoomloc, die 12 jaar geleden voor het laatst het eigen terrein verliet, is voor het eerst in Goes te gast!

 Bezoek www.destoomtrein.nl

Sporen naar het Verleden 2017
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.