Slot Proevenstein


-advertentiepositie-



Slot Proevenstein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Blok je agenda! Op 25 juni vindt het smaakvolle evenement Slot Proevenstein plaats. Als je door de oude toegangspoort binnenloopt komen de heerlijke geuren je al tegemoet. Ruik ik daar nou spareribs? Zie ik daar een bordje met yakatori-spiesjes langskomen? En die zalm ziet er uit om te watertanden Op zondag 25 juni organiseert Slot Loevestein voor de derde keer het smaakvolle evenement Slot Proevenstein. Het evenement staat in het teken van lekker eten en drinken in een historische sfeer. Er is een proeverij van bekende restaurants uit de buurt alsook een gezellige smaakmarkt met streekproducten.
Tijdens Slot Proevestein wordt de Voorburcht voor het kasteel omgetoverd tot groot openlucht restaurant waar zeven restaurants zich presenteren en iedereen kan proeven van smakelijke culinaire hoogstandjes. De deelnemende restaurants zijn: Het Oude Raedthuys (Woudrichem), Bal-dadig (Woudrichem), Kruiden & Jasmijn (Woudrichem), Brasserie Boven de Rivieren (Sleeuwijk), Meneer de Groot (Gorinchem), De Koppelpaarden (Dussen) en ook de eigen Slot Loevestein chef staat achter het fornuis. Daarnaast is er een gezellige smaakmarkt met streekproducten van IJsboerderij De Schoonheuvel, authentieke mediterrane worstsoorten en hammetjes van Meat Cuisine, Beukes en Mop Molenmeel en Ambrosia wijnen en likeuren.
Laat je verrassen en schuif deze middag aan tussen 12.00 uur en 19.00 uur om een vorkje mee te prikken en te relaxen in historische sfeer Het kasteel is deze dag geopend van 11.00 17.00 uur, toegang tegen de reguliere toegangsprijs. Toegang tot Slot Proevenstein in de vesting is gratis. U kunt muntjes kopen om zo de gerechtjes van de verschillende restaurants te proberen.
Vergeet zeker niet om tijdens Slot Proevenstein het kasteel te bezoeken. Met je persoonlijke sleutel ontdek je 650 jaar geschiedenis, ontmoet je Elsje die de was doet, een anonieme soldaat op wacht of kun je luisteren naar een live verhaal van een gids in het kasteel. Speciaal voor kinderen wordt het verhaal Ontsnapt verteld waarbij ze zelf in de boekenkist mogen klimmen Ook kun je kanon en musketschieten, buskruit laten ontploffen en een waterspel spelen. Na een dagje Loevestein hebben ridders, soldaten en andere bewoners van de vesting geen geheimen meer voor je
Slot LoevesteinLoevestein 15307 TG Poederoijen0183 44 71 71www.slotloevestein.nl

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Slot Proevenstein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.