Bouw mee aan het kasteel!


-advertentiepositie-



Bouw mee aan het kasteel!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wat was er nodig om in de 16e eeuw een kasteel te bouwen en er in te leven. Help de ambachtslieden een handje mee.

Wat was er nodig om een kasteel te bouwen: Bakstenen, hout, tegels, touw en, spijkers en  nog veel meer.  Op zondagmiddag 25 juni zullen de ambachtslieden van kasteel Hernen uitleggen en demonstreren hoe men de producten maakte die nodig waren om zo een imposant en robuust kasteel te kunnen bouwen en draag letterlijk een steentje bij door de kloostermoppenmakers een handje te helpen. Daarnaast neemt een pratende lamp de bezoeker mee door het kasteel om het verhaal te horen van de bouwperikelen van Reyner van Wijhe, die in 1544 het laatste deel van het kasteel liet bouwen.

Een greep uit de ambachten die deze dag beoefend zullen worden: Touwslaan, borduren,  bakstenenvormen, kaart-weven, houtbewerking, tuinieren, koken, boekbinden, mandenvlechten, muziekinstrumentenbouw, kantklossen en nog veel meer. Daarnaast zullen er speciale rondleidingen zijn met extra informatie over de bouw van het kasteel, zal er middeleeuwse muziek klinken en kunnen kinderen met kleine baksteentjes hun eigen kasteeltje bouwen.

Bij slecht weer zullen de meeste alle activiteiten binnen zijn.

 

Aanvang en Tijd: zondag 25 juni van 13.00-17.00 uur

Deelname: € 8,50 voor volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 (inclusief bezichtiging kasteel). Donateurs GLK en Mueumkaart: gratis

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: tel. (0487) 53 19 76 of kasteelhernen@glk.nl.

Koop hier uw kaartje

 

 Bezoek www.glk.nl

Bouw mee aan het kasteel!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.