Wandeling naar de oehoevallei


-advertentiepositie-



Wandeling naar de oehoevallei

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandeling naar de oehoevallei

zaterdag 29 jul 2017 - 15:30 uur

Natuurmonumenten organiseert een exclusieve wandeling door de groeve naar de Oehoevallei op de Sint Pietersberg in Maastricht. De Sint Pietersberg is een van de weinige plaatsen in Nederland waar deze grootste uil van Europa jaarlijks broedt. Tijdens deze unieke wandeling, die van 15.30 tot rond 18.30 uur duurt, wordt ook ingegaan op het beheer van dit gebied en wat dat voor deze vogels betekent. Tijdens de wandeling geniet u van het spectaculaire groeve landschap en hopen we de oehoe in "zijn" Oehoevallei aan te treffen. 

Groeve bewoners

De groeve is sinds april 2017 deels geopend voor publiek. De oehoevallei is echter een rustgebied voor dieren en alleen tijdens een excursie toegankelijk. In de groeve. In de Oehoevallei broeden jaarlijks de oehoes. Elk jaar worden er dan ook jonge oehoes geboren. De oehoe is de grootse Europese uilensoort en zeldzaam, herkenbaar aan zijn markante “oorpluimen” en zijn geroep “oehoe”. Het oudste gedeelte van de groeve wordt ook door andere vogels graag bezocht. Zo werd de rotskruiper en de vale gier hier reeds waargenomen. In de Oehoevallei komen meer dieren voor zoals vroedmeesterpad, koninginnenpage en vos. Om de rust voor de oehoe niet te veel te verstoren worden er maar zeer weinig excursies in dit gebied gehouden.

Praktische tips

  • De activiteit is vanwege het geaccidenteerde terrein in het groevegebied alleen geschikt voor geoefende wandelaars. 

  • Stevige wandelschoenen en verrekijker worden sterk aanbevolen.

  • Bij warm weer denk aan zonnepet/hoed, zonnebrand creme en water

  • De prijs van deelname is inclusief een kop koffie of thee of limonade na afloop bij de verzamelplaats, Chalet de Observant.
  • Na afloop ontvangt u een gratis parkeermunt

 

 

Sint-Pietersberg

Sint-Pietersberg, Châlet D'n Observant

Lage Kanaaldijk
  Maastricht

Prijzen

Lid €10,00Niet lid €15,00Kind van OERRR €10,00Kind t/m 12 lid €10,00Kind t/m 12 niet lid €15,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl