1

Natuurbeelden: Beeld en Geluid viert de zomer


-advertentiepositie-



Natuurbeelden: Beeld en Geluid viert de zomer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beeld en Geluid staat op zondag 25 juni in het teken van de zomer. Deze zondagochtend heb je de mogelijkheid om op het witte doek te genieten van beelden uit onze Natuurbeelden-collectie, de grootste en meest complete natuurfilmverzameling van Nederland. Filmmakers en natuurbeheerders vertellen over hun werk en voorafgaand aan de bijeenkomst kun je deelnemen aan een natuurexcursie in het Spanderswoud. Tijdens deze excursie leer je om met je smartphone of fototoestel interessante natuurbeelden fotografeert. De resultaten ziet je vervolgens terug op het grote scherm in de filmzaal, begeleid door prachtige muziek van de Japanse pianiste Shoko Nagamachi.

Natuurfilmers en natuurbeheerders
Natuurfilmers Willem Berents en Melanie Silvia Kutzke werken samen onder de naam Veldkijker. Zij hebben onder meer meegewerkt aan de bioscoopfilms Holland - Natuur in de Delta (2015) en De Wilde Stad (dit najaar in de bioscoop). Afgelopen jaar hebben zij veel materiaal geschoten op de Nederlandse Bovenwindse Eilanden: Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. In woord en beeld zullen zij het publiek meer vertellen over hun werk. Zo hebben zij niet alleen voor Stichting Natuurbeelden prachtige clips gemaakt over de flora en fauna van deze eilanden, maar ook ter ondersteuning van de campagne die de lokale natuurorganisatie op St. Eustatius op dit moment voert om de inheemse leguaan te beschermen.

Natuurbeheerder Karsten Reiniers van ARK Natuurontwikkeling vertelt uitgebreid over het belang van dode dieren en aaseters in de natuur. De dood van het ene dier, betekent het (over)leven voor een ander. Het laten liggen van grote dode dieren in de natuur is echter ongebruikelijk in Nederland. Met Dood doet Leven willen natuurorganisaties het tij keren en de terugkeer van grote dode dieren mogelijk maken en daarmee de aasetergemeenschap herstellen. Bij zijn verhaal toont Karsten verschillende foto's en fragmenten uit de Natuurbeelden-collectie.

Natuurbeelden fotografie-excursie
Voorafgaand aan de bijeenkomst kun je deelnemen aan een natuurexcursie verzorgt door het IVN Gooi en omstreken en het Goois Natuurreservaat. Deze excursie gaat over het aanbreken van de zomer in het Spanderswoud, het grootste aaneengesloten bos in het Goois Natuurreservaat. Welk effect heeft seizoenswissel op de flora en fauna in deze omgeving? Tevens leer je als deelnemer hoe je een mooie natuurfoto maakt met je eigen smartphone of fotocamera. Op verschillende fotogenieke locaties op de route leert een fotograaf je hoe je een goed onderwerp kiest, een mooie compositie maakt en rekening houdt met de belichting. Door deze korte workshop leert je de beginselen van het maken van een interessant natuurbeeld. De natuurexcursie start om 8.00 uur, op de parkeerplaats van Restaurant Robert (Spanderslaan 1 in Hilversum), en is om 9.45 uur afgelopen, zodat je voldoende tijd hebt om naar Beeld en Geluid te fietsen/rijden. Deelname aan de natuurexcursie kost 5 euro, bovenop de entreeprijs voor de Natuurbeelden-bijeenkomst bij Beeld en Geluid. Er zijn 40 van deze combikaarten (á 12,50 euro, of slechts 5 euro als je in het bezit bent van een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-Kaart) beschikbaar. Dus wees er snel bij!

Over de Natuurbeelden collectie
Sinds 2010 verzamelen elf natuurorganisaties, verenigd in Stichting Natuurbeelden, samen met Beeld en Geluid duizenden bijzondere shots van de natuur in Nederland en de Nederlandse Antillen. Bestaande, historische natuurfilmpjes worden aangevuld met nieuwe clips, aangeleverd door professionele filmers. Op deze manier wordt in totaal voor 650 uur aan bijzonder beeldmateriaal toegankelijk gemaakt en veiliggesteld voor de toekomst. De collectie geeft een overzicht van de enorme variatie aan landschappen, planten en dieren.

De Natuurbeelden-bijeenkomsten van Beeld en Geluid vinden plaats bij elke seizoenswissel. Op 24 september (bij het aanbreken van de herfst), en op 17 december (bij de start van de winter).

Een regulier ticket waarmee u een bezoek kan brengen aan de Beeld en Geluid Experience en de Let’s YouTube Tentoonstelling, kost €16,-. Museumkaart- en BankGiro Loterij VIP-kaarthouders hebben gratis toegang tot de bijeenkomst en het museum. Deelname aan de natuurexcursie kost 5 euro, bovenop de entreeprijs voor de Natuurbeelden-bijeenkomst bij Beeld en Geluid. Er zijn 40 combikaarten (á 12,50 euro, of slechts 5 euro als je in het bezit bent van een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-Kaart) beschikbaar. Dus wees er snel bij!

De natuurexcursie start om 08.00 en is om 09.45 afgelopen, zodat je voldoende tijd hebt om naar Beeld en Geluid te fietsen/rijden. De bijeenkomst bij Beeld en Geluid start om 10.30 en is rond het middaguur afgelopen.

Kijk hier voor meer info en tickets: https://www.beeldengeluid.nl/agenda/201705/beeld-en-geluid-viert-de-zomer

 Bezoek www.beeldengeluid.nl

Natuurbeelden: Beeld en Geluid viert de zomer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.