Op zoek naar vliegende herten


-advertentiepositie-



Op zoek naar vliegende herten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zoek naar vliegende herten

woensdag 28 jun 2017 - 20:30 uur

Maandagavond 19 juni en woensdagavond 28 juni organiseert Natuurmonumenten een avondwandeling op de Sint-Jansberg onder leiding van de boswachter.

Het vliegend hert is één van de spectaculairste en grootste insecten in Europa. Het komt voor in Nederland, voornamelijk is bosrijke gebieden, maar is erg zeldzaam. Het mannetje kan wel zo’n 9 centimeter groot worden. Opvallend zijn de grote geweivormige kaken, die aan het eind vertakt zijn en doen denken aan het gewei van een hert. Bij de vrouwtjes ontbreken de vergrote kaken waardoor ze makkelijk te onderscheiden zijn.  Wil je meer weten over het vliegend hert en hem in het echt bewonderen? Ga dan met ons mee! De boswachter vertelt je alles over de leefwijze en de habitat van het vliegend hert.

Sint-Jansberg

Sint-Jansberg is een sprookjesachtig landgoed. Je vindt hier gevarieerde natuur én cultuur, beboste hellingen, moeras en akkers. Wandel over kronkelpaden, over de heuvels, loop langs de mooie weilanden.

Praktische informatie

We vertrekken om 20.30 uur vanaf parkeerplaats bij eethuis De Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De wandeling duurt tot ongeveer 22.30 uur.  Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Sint-Jansberg

Sint-Jansberg, Eethuis De Diepen

Zwarteweg 60
6596 MJ  Milsbeek

Prijzen

Lid €7,00Niet lid €10,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind van OERRR €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Nog 20 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Op zoek naar vliegende herten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.