1

Vaartocht Oosterschelde: Beleef de natuur


-advertentiepositie-



Vaartocht Oosterschelde: Beleef de natuur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vaartocht Oosterschelde: Beleef de natuur

donderdag 03 aug 2017 - 18:30 uur

Beleef de vogeltrek in de Oosterschelde aan boord van schip De Onrust. Met een beetje geluk kom je ook zeehonden en bruinvissen tegen onderweg.

De zandplaten in de Oosterschelde zijn van levensbelang voor duizenden steltlopers die ieder jaar op en neer vliegen tussen hun overwinteringsgebied in Afrika en Zuid-Europa en de broedgebieden in Noord-Europa en Siberië. Uitgeput komen ze aan om even bij te tanken. In de Oosterschelde ligt een rijkgedekte tafel waar ze de komende weken kunnen opvetten om hun reis te kunnen voltooien.

Roggenplaat

De Roggenplaat vormt samen met andere zandplaten in Zuidwestelijke delta een belangrijk voedselgebied voor de steltlopers. Wormen, zagertjes, schelpdieren en kreeftachtigen staan op het menu van de kustvogels. Het getij bepaalt het landschap, zowel boven als onder water. Zodra het getij zich terugtrekt, en zandplaten, slikken en schorren boven water steken, laat de deltanatuur zich van zijn mooiste kant zien. Vogels nemen bezit van de zandplaten om er te eten en zeehonden komen om te rusten of hun jongen te zogen. Maar er is haast geboden, want na amper 5 uur neemt de vloed alweer grotendeels bezit van de Roggenplaat.

 

Zuidkust van Schouwen

Oosterschelde, Haven van Burghsluis

Nieuwe Havenweg 5
4328 NK  Burgh-Haamstede

Prijzen

Lid €16,00Niet lid €18,00Kind t/m 12 lid €10,00Kind t/m 12 niet lid €12,00Kind van OERRR €10,00Nog 9 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Vaartocht Oosterschelde: Beleef de natuur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.