Taandagen


-advertentiepositie-



Taandagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli vinden de Taandagen plaats. Deze dagen varen historische schepen van Urk uit naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De Stichting Historische Westhaven Urk komt met kotters, jollen en schouwen om in de Marker haven van het museum zeilen te tanen (zodanig prepareren dat ze niet rotten).

In de haven is te zien hoe zeilen worden getaand en hoe ze op het taanveld worden gedroogd. De in klederdracht gehulde Urkers laten oude tijden herleven in het museum.

Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Taandagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.