Lezing en vaartocht over de Nieuwkoopse natuur


-advertentiepositie-



Lezing en vaartocht over de Nieuwkoopse natuur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lezing en vaartocht over de Nieuwkoopse natuur

donderdag 10 aug 2017 - 14:00 uur

Vroeger kwamen in West- en Noord-Nederland uitgestrekte (laag) veenmoerassen voor. Tegenwoordig zijn laagveenmoerassen, zoals het Nieuwkoopse plassengebied, op Europese schaal uiterst zeldzaam. Deze lezing van de Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn en de vaartocht bij Natuurmonumenten staan in het teken van de natuur in laagveenmoerassen.

We gaan in op de prachtige zeldzame planten van het plassengebied en de waarde van schoon water voor bijvoorbeeld libellen, stekelbaarsjes, zwarte sterns en lepelaars. Tijdens de excursie wordt de kennis in de praktijk gezien. Hoewel de lezing goed afzonderlijk kan worden gevolgd, sluit deze naadloos aan op de zomerlezing 'Cultuurhistorie van het Nieuwkoopse plassengebied'. De vaartocht  op de Nieuwkoopse plassen vindt plaats op 10 augustus.

Praktische informatie

  • Inschrijven is uitsluitend mogelijk via de website van Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn. Hier is ook meer informatie over deze activiteit te vinden.
  • De lezing vindt plaats in de Alphense bibliotheek op dinsdag 8 augustus. De bijbehorende vaartocht met dit thema is op donderdagmiddag 10 augustus. Deze start om 14.00 uur vanaf het bezoekerscentrum.
  • Houd rekening met de weersomstandigheden voordat je op excursie gaat. We varen met een open fluisterboot.
  • De kosten voor de gecombineerde lezing en boottocht bedragen €25,-

Nieuwkoopse Plassen

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Dorpsstraat 116
2421 BC  Nieuwkoop

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Lezing en vaartocht over de Nieuwkoopse natuur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.