Masterclass Kijken naar Kunst in Museum Catharijneconvent


-advertentiepositie-



Masterclass Kijken naar Kunst in Museum Catharijneconvent

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meer inzicht krijgen in de wijze waarop schilderijen zijn geschilderd? U leert in deze masterclass door de bovenste laag heen te kijken, om stapje voor stapje de ui af te pellen tot de ondergrond. Op die manier wordt de ondertekening zichtbaar en hier en daar ook de onderschildering. Na deze bestudering volgt een practicum waarin we de omgekeerde weg volgen en laag voor laag gaan opbouwen. Het zien en doen bevordert zeker het kijkplezier in de toekomst!

Vrijdag 23 april: thema 'Olieverf'.
De meeste schilderijen in Museum Catharijneconvent zijn geschilderd met olieverf met behulp van verschillende technieken en materialen. Kunt u deze terugzien in de schilderijen? De gemaakte keuzes hebben verstrekkende gevolgen voor de volgende lagen. Eerst kijken we dwars door de lagen heen en daarna gaan we zelf een reconstructie maken.

De masterclass worden gegeven door Lukas Stofferis, hoofddocent Opleiding Oude Schildertechnieken. Deelname kost € 65,- van 10.00-16.00 uur, inclusief koffie, uitgebreide lunch, museumentree en alle materialen.

Er zijn ook masterclasses op vrijdag 26 maart met als thema 'eitempera'. En op vrijdag 9 april met als thema 'ondergronden'.

 Bezoek www.catharijnconvent.nl

Masterclass Kijken naar Kunst in Museum Catharijneconvent
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.