1

Geluidswandeling Zuidas Symphony




Geluidswandeling Zuidas Symphony

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens Art Amsterdam op Zondag 15 mei om 14.00 uur organiseert Soundtrackcity in samenwerking met galerie Barbara Seiler de geluidswandeling Zuidas Symphony van Justin Bennett. Tijdens de wandeling wordt een speciaal ontworpen soundtrack beluisterd, die een rechtstreekse relatie heeft met het gebied waar u als wandelaar doorheen loopt. Doel is om de Zuidas eens op een andere manier te bekijken en vooral te beluisteren.

Wat is het geluid van de Zuidas? Hoe anders wordt de soundscape wanneer de bouw vordert en u de omgeving dagelijks ziet veranderen? Hoe denken planologen eigenlijk over geluid? Kan geluid een publieke ruimte creëren? Deze vragen worden gesteld en toegelicht, terwijl de wandelaar luistert naar akoestische, historische, psychologische en politieke aspecten van publieke ruimtes. In zijn geluidswandeling wil Justin Bennett u een andere beleving bieden en u naar de echte ruimte van de stad laten luisteren.

De wandeling zal worden ingeleid door Renate Zentschnig, artistiek directeur van Soundtrackcity. Zij zal een toelichting geven op de wandeling en iets vertellen over de kracht van geluidswandelen en de mogelijkheden die het biedt om de stad hoorbaar te maken. Aansluitend gaan de deelnemers gezamenlijk de route wandelen onder begeleiding van de speciaal daarvoor gemaakte soundtrack. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten. Justin Bennett loopt mee.

 Bezoek www.soundtrackcity.nl

Geluidswandeling Zuidas Symphony
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.