Culturele Zondag Vrij Spel


-advertentiepositie-



Culturele Zondag Vrij Spel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de Culturele Zondag op 18 april 2010 laten tientallen kunstenaars, wetenschappers en studenten van de Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), de speelse kanten van hun werk zien. Samen met het publiek duiken zij in de bron van creativiteit en vernieuwing: het vrije spel. Vrij Spel is voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en wetenschap en daar op een luchtige manier meer over te weten wil komen. Alle programmaonderdelen van Vrij Spel zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondagen.nl.

VAN KINDERSPEL TOT SPELREGELS
Het uitgebreide programma bestaat uit ruim 65 programmaonderdelen die zijn onderverdeeld in zes thema’s. In Kinderspel is voor bezoekers van 3 tot 14 jaar veel te ontdekken. Kunstenaars spelen het dak eraf in Spel zonder grenzen. In Kennisspel vertellen jonge onderzoekers, gameontwikkelaars en vooraanstaande wetenschappers over het spel in ons leven (en hun wetenschappelijk werk). Hersens kraken in workshops en quizzen kan in Speelplaats. De Universiteit voor Humanistiek onderzoekt eigentijdse vragen over zingeving in Levensweg en het blok Spelregels biedt een kijkje in de keuken van de rechtspraak.

PENDELDIENST ÉN KLEINSTE PODIUM
Bus 27, de blauwe oldtimerbus (GVU leylandbus uit 1956) dient als pendeldienst en biedt het podium aan twee bands: Half Way Station (12.00-15.00 uur) speelt o.a. op banjo, gitaar, een zelfgemaakte bas van een cementemmer en een gordijnroede, mondharmonica en een woodblock met houtwurm. En dat allemaal met maar 2 personen. Biscuits (15.00-17.00 uur) brengt al rijdend een ritmische explosie met cajon, western & Spaanse gitaar.

Het programma is samengesteld door de UU en de HKU in samenwerking met o.a. het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de rechtbank Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek, SLAU en het Poëziecircus, Fotodok, het Louis Hartlooper Complex, Ympressy, Stef en DesignerCafé.

 Bezoek www.culturelezondagen.nl

Culturele Zondag Vrij Spel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.