1

Lammetjesdagen

Honderden vertederende lammetjes in Limburg

Voor meer informatie over de schaapskooi en de lammetjes dagen Redactioneel door

archief oud artikel 28 februari 2008 Tussen januari en april worden er honderen lammetjes geboren in schaapskooi Mergelland. Grote kans dus dat je een geboorte meemaakt. De eerste stapjes en voeding met de fles; bekijk de pasgeboren lammetjes van dichtbij.

Honderden lammetjes

De meeste schapen krijgen tussen januari en april lammetjes, zo ook in schaapskooi Mergelland. Door de vele schapen in de schaapskooi, zijn er in het voorjaar wel honderden lammetjes. De schapen zijn gewend aan bezoekers en vinden het dan ook niet erg als er publiek aanwezig is bij de geboorte. Bezoekers mogen overal meekijken: de zwangerschap, de geboorte, de eerste stapjes en het voeden met de fles. Ook voor de jongste bezoekers is het een feest, want de schapen en lammetjes mogen naar hartenlust geaaid worden.

Groot Kraambezoek

Op de Veluwe staan lammetjes eveneens 'in the picture'. Zaterdag en zondag kunnen bezoekers – onder toezicht -  met de jonge schapen knuffelen. Tijdens Groot Kraambezoek op de Edese schaapskooi  bij de Ginkelse Heide is er alle gelegenheid voor. Een herder vertelt ondertussen van alles over schapen. Ook op de andere twee 'kraamdagen' op 8 en 9 maart kan er geknuffeld worden.

Waar en wanneer

De schaapskooi Mergelland ligt in de Zuid-Limburgse Erperheide. Vanaf 5 januari tot en met 30 maart is de schaapskooi elk weekend geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De toegangskosten zijn € 2,50 inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie kunt u bellen naar: 043 - 4551650.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 februari 2008 - 8804