1

Uit in het weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 22 november 2007 Dit weekend is er veel te doen voor jong en oud. Autoliefhebbers kijken hun ogen uit in het DAF-museum, want daar is een speciale museumdag met standhouders. Wie de natuur in wil, hoeft zich ook door de kou niet tegen te laten houden. In Den Helder wordt een bijzondere excursie georganiseerd en in Sint Jansklooster worden snacks gemaakt, waarvan de vogels deze winter kunnen snoepen. Een bijzonder evenement is het Spellenspektakel in Zwolle. De grootste verzameling 'spellen zonder stekker' is hier te vinden - een must voor liefhebbers van gezelschapsspellen.

Sinterklaas

De Sint en zijn Pieten zijn aangekomen in Nederland en daarom wordt er veel georganiseerd rond het Sinterklaasfeest. DagjeWeg.NL heeft een Sinterklaasoverzichtje gemaakt van een aantal leuke dingen, die te doen zijn met het Sinterklaasfeest.

Spellenspektakel in Zwolle

Kinderen die nog niet precies weten wat ze van Sinterklaas willen krijgen, kunnen zich op vrijdag, zaterdag en zondag oriënteren tijdens het Spellenspektakel in IJsselhallen Zwolle. Kinderen en spelfanaten komen daar terecht in een grote verzameling van 'spellen zonder stekker'. Alle grote spelproducenten van Nederland zijn bij het evenement aanwezig. De bezoekers kunnen genieten van verschillende toernooien. Tickets voor het Spellenspektakel zijn te koop bij de IJsselhallen en kosten twaalf euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen zeven euro.

Koopjesmarkt in Nijmegen

In Museum Het Valkhof in Nijmegen is op zaterdag en zondag de jaarlijkse koopjesmarkt. Een leuke plek om voor Sinterklaas- en kerstcadeautjes te winkelen, want tegen een zacht prijsje zijn er mooie catalogi, boeken, kaarten, tasjes, sieraden en andere cadeauartikelen te koop. Het Museum is van 12.00 uur tot 17.00 uur open.

Museumdag DAF museum

Op zaterdag en zondag kunnen liefhebbers van vrachtwagens watertandend naar Eindhoven. Het DAF Museum heeft daar een speciale Museumdag. In het Museum staan veel standhouders die hun verzameling met DAF-producten, zoals modellen, tonen. De Museumdag heeft het thema 'milieu', en laat daarom onder meer de eco- en hybride truck en een roetfilter zien.

De natuur in

Wie lekker de natuur in wil om te genieten van de herfst, kan zelf lekker naar een bos, maar kan ook meedoen aan een van de georganiseerde excursies. Op zaterdag nemen gidsen van Landschap Noord-Holland bezoekers mee naar natuurgebied Balgzand bij Den Helder. Normaal gesproken is dit gedeelte niet toegankelijk voor bezoekers, maar dit weekend wordt op die regel een uitzondering gemaakt. Vanaf 13.00 uur nemen de gidsen bezoekers mee naar het natuurgebied, waar dagelijks grote groepen van soms wel 40.000 bonte- en kanoetstrandlopers te zien zijn. Aanmelden is gewenst en kan via telefoonnummer 0251-362762. Meedoen kost € 3,50.

Vogels voeren

In bezoekerscentrum De Wieden is het komende zondag vogelvoederdag. Bezoekers kunnen smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen, vetbollen maken en vogels kijken langs het vlonderpad. Voor vijf euro kunnen bezoekers tussen 12.00 uur en 15.00 uur vogelsnacks maken bij het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Na afloop mag iedereen het zelfgemaakte vogelvoer mee naar huis nemen. Aanmelden is niet nodig.

Laatste kansen

Een aantal leuke tentoonstellingen en uitstapjes is nog maar één of twee weken te zien. Grijp dit weekend de kans om deze uitstapjes nog te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 november 2007 - 2639

Dit past bij 'Uit in het weekend'