Uit in Maastricht

De leukste uitjes in Maastricht

Reportage door

23 augustus 2010 bijgewerkt: 30 juli 2015 Toerisme Maastricht, Limburg Vlakbij de grens van België ligt het prachtige Maastricht. Haar glooiende heuvels verwelkomen je al van ver. Maak een scootertocht door Belgisch Limburg, stap binnen bij de Basiliek van Sint Servaas of prik een vorkje op het Vrijthof. DagjeWeg.NL zet de leukste uitstapjes op een rij.

Niet genoeg aan één dag om de geheimen van Maastricht te ontdekken? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek bijvoorbeeld een overnachting in het enorm luxe Amrâth Grand Hotel de l'Empereur4 stars. Voel je voor één nacht koning of koningin. Ook hartstikke mooi is het Hotel Van der Valk Maastricht. Houd je van modern design? Dan is Eden Designhotel Maastricht het helemaal!

Aanbevolen uitstapjes in Maastricht



Uitstapjes in Maastricht

Bonnefantenmuseum

Het Bonnenfantenmuseum in Maastricht heeft twee kunstcollecties. De hoogtepunten van de oude kunstcollectie zijn schilderijen van schilders als Rubens, Jordaens en Van Dijck. Ook heeft het museum een hedendaagse kunstcollectie. Het markante gebouw is ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi.

Rederij Stiphout

Rederij Stiphout beschikt over 4 passagiersschepen namelijk de MPS-Geulvallei, MPS-Scheldevallei, MPS-Maasvallei en de MPS-Jekervallei. Elk schip heeft zijn eigen inrichting. De 4 schepen beschikken over 1 of 2 bars en een dansvloer. Er zijn diverse arrangementen mogelijk voor onder andere lunch, borrel, diner of een feestavond.

Maastrichtse Kazematten

Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Tijdens een rondleiding met een VVV-gids kruip je in de krochten van dit oorlogse bouwwerk.

Kolenspoor

Slapen in een trein, het komt nog maar zelden voor, maar in het Belgische As staat een oude nachttrein te wachten op logés. Iedere coupé beschikt over een stapelbed met een wasbak. Het is een beetje krap, maar het slaapt wel lekker. En het is weer eens iets anders dan een gewoon hotel.

Maastrichtse Mergelgrotten

Onderaards Maastricht is te bekijken in de Sint-Pietersberg. De beroemde grotten van de Limburgse stad zijn het verkennen waard. In het labyrint met meer dan 20.000 gangen kun je makkelijk verdwalen. Daarom mogen bezoekers er alleen onder leiding van een gids het grottenstelsel in.
Bekijk alle uitstapjes in Maastricht!

Foto 1. Scooteren door Belgisch Limburg.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-07-29 16:20:34 - 2538

Dit past bij 'Uit in Maastricht'