1

Vier de voorjaarsvakantie

De leukste activiteiten voor de #voorjaarsvakantie

Museum Volkenkunde Redactioneel door

archief oud artikel 22 februari 2011 Toerisme Als je naar buiten kijkt, dan lijkt het voorjaar nog ver weg. Toch is het alweer voorjaarsvakantie! Wil je nog even in de winter blijven hangen of geniet je liever van een vroege lente? In de voorjaarsvakantie kun je nog kiezen. Ga de natuur in met de boswachter of schaats nog een rondje.

Lente in je bol

De zon schijnt door de ramen en zonder wekker te horen wordt je al wakker. Wat is dit? Het lijkt wel lente! Zin om met dit zonnige weer de natuur in te trekken? Staatsbosbeheer organiseert overal in Nederland leuke, natuurlijke activiteiten. Op de Veluwe neemt de boswachter je graag een dagje mee op zoek naar de wilde zwijnen en om helemaal klaar te zijn voor de lente, bouw je ook een nestkastje. De vogels gaan straks weer op zoek naar een nest, dus heb jij dan een huisje voor ze klaar?

Ridders en jonkvrouwen

Plunder de verkleedkist en verkleed je als ridder of als jonkvrouw. Alle kinderen tot en met 11 jaar, mogen in deze outfit gratis naar het Muiderslot. Met een speurtocht en een stickerboekje ontdek je hoe het was om een kind te zijn op een kasteel. En natuurlijk laat je daarbij je fantasie de vrije loop! De actie loopt van 18 februari tot en met 4 maart 2012 en geldt alleen onder begeleiding van een betalende volwassene.

Warm bij de bakker

Is het nog te koud buiten? Kruip dan lekker weg in het Bakkerijmuseum "De oude bakkerij". Als echte bakkers gaan kinderen aan de slag met een doosje vol bonbonnetjes. Maak je eigen bonbons in een mooi versierd doosje. En neem ook een kijkje bij de Broodsprookjes, de bakkers en de beeldschone bakkerskunst. Ook volwassenen leren meer over het oude bakkersambacht tijdens een workshop. Leer hoe je een goed brood bakt of hoe de mooiste taartdecoraties gemaakt worden van geschilderde chocolade. Lekker smikkelen in het Bakkerijmuseum.

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 11:58:14 · Gepubliceerd: 22 februari 2011 - 1347