1

Game Over voor Efteling

Nieuwe game Efteling Tycoon zet speler in directeursstoel

De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 31 maart 2008 Vanaf deze week is het computerspel Efteling Tycoon te koop. Het spel is gemaakt door De Efteling en spelfabrikant Atari. Efteling Tycoon hoort bij het games-genre 'simulatie': spelers zijn eigenaar van het pretpark en kunnen onder meer bepalen welke attracties er gebouwd worden en hoeveel onderhoudsmonteurs er op de loonlijst staan.

Fervente gamers zullen bij het zien van dit spelletje meteen denken aan het succesvolle computerspel RollerCoaster Tycoon dat in 1999 uitkwam. Het doel van dat spel was, dat de speler als manager van een pretpark zoveel mogelijk bezoekers moest trekken. Het park moest daarom voor alle leeftijden uitdagende attracties hebben en er netjes uitzien. Bij de uitgang van een enge attractie moest bijvoorbeeld een wc worden neergezet, zodat de bezoekers niet op straat zouden overgeven.

Efteling Tycoon laat, net als Rollercoaster Tycoon, spelers in de directeursstoel zitten. Spelontwikkelaar Atari mikte bewust op dezelfde doelgroep. "De populariteit van de Efteling kent geen grenzen en is dezelfde doelgroep die nu ook de RollerCoaster Tycoon games speelt. Bij het spelen van de game Efteling Tycoon zul je het ultieme Eftelinggevoel krijgen", zegt Menno Eijck van Atari.
Het spel is duidelijk geschoeid op de leest van RollerCoaster Tycoon en heeft een herkenbaar Eftelingsausje. Voor vaste bezoekers van De Efteling is het spel een feest van herkenning.

Efteling Tycoon is te koop via bol.com of bij Blokker, E-Plaza, Bart Smit of Intertoys. Het spel is alleen beschikbaar voor Windows en kost € 24,99, precies één euro minder dan de entree van het echte pretpark.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 maart 2008 - 6476