Zandsculpturenfestival gaat verhuizen

Jaarlijks strandevenement waarschijnlijk in Noordwijk

Uitstapjes in Noordwijk Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2008 Noordwijk, Zuid-Holland Het is zo goed als zeker dat Het European Sand Sculpture Festival deze zomer plaatsvindt in Noordwijk. Nadat bekend werd dat het evenement dit jaar niet door zou gaan in Scheveningen, boden diverse gemeentes zich aan als geschikte locatie. De organisatie van het festival heeft de gemeente Noordwijk uitverkoren als beste kandidaat.

Noordwijk heeft met een onlangs voltooid 'nieuw' strand, nieuwe strandafgangen en een veilige kust deze zomer wat te vieren. Wethouder Toerisme Leendert de Lange geeft in het persbericht aan dat het wat de gemeente betreft niet gaat om een eenmalig evenement: "Wij willen het evenement graag adopteren, een nog mooiere uitstraling geven en bij succes voortaan jaarlijks in Noordwijk laten terugkomen."

Perfecte locatie

Eppo Vogel van organisatiebureau Inaxi Holland sculpture events, dat al 17 jaar het festival organiseert in Scheveningen, reageert in hetzelfde persbericht: "Wij zien in Noordwijk een perfecte locatie voor het Euopean Sand Sculpture Festival. De besprekingen zijn in volle gang. De gemeente is enthousiast, de hotels zijn bereidwillig en ook hebben enkele bedrijven al aangegeven het evenement te willen sponsoren."

Zandsculpturen festival

Het European Sand Sculpture Festival vond vanaf 1991 plaats in Scheveningen en trekt ieder jaar zo'n 200.000 bezoekers. Verschillende internationale teams bouwen uit zand en water gedetailleerde zandsculpturen. Als de gemeente en de organisatie het over alle afspraken eens worden, is het evenement ongeveer vier weken (van half juli tot half augustus) op de Noordwijkse boulevard te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-20 14:56:42 - 794