Landjuweel: van grote happening naar intiem dorpsfeest

Festival Landjuweel vindt plaats in Ruigoord

Festival Het Landjuweel Nieuws door

archief oud artikel 2 augustus 2008 Ruigoord, Noord-Holland Het jaarlijkse zomerfestival Het Landjuweel krijgt dit jaar een intieme wending. Nadat het festival jarenlang plaatsvond op de vlakte van Ruigoord wordt het dit jaar een gezellig dorpsfeest. U kunt hier vier dagen genieten van muziek, theater en workshops.

Vanaf 14 augustus begint het festijn in Ruigoord. Tijdens het festival wordt het accent gelegd op creatieve workshops in de ochtend. In de middag kunnen de kinderen zich uitleven tijdens het kinderprogramma in de circustent en 's avonds kunt u onder andere genieten van bands, cabaret en singersongwritersavonden. Ook de maansnacht belooft een bijzondere belevenis te worden, waar u kunt genieten van vele beeldend kunstenaars. De mix van theater, muziek, poëzie en workshops georganiseerd door de Ruigoorders zelf maakt dit festival uniek.

Van Landjuweel naar Dorpsjuweel

35 jaar geleden werd het dorpje Ruigoord gekraakt, dichtgetimmerd en half gesloopt. In de jaren die volgden is de plek uitgegroeid tot een uniek natuurgebied. Hier vond jarenlang het festival Het Landjuweel plaats. Door de oprukkende industrie in de omgeving moest de organisatie van het Landjuweel dit jaar noodgedwongen een ander concept verzinnen: Het Landjuweel wordt het Dorpsjuweel. De verplaatsing van het festival naar het dorp zorgt voor een aantal veranderingen. Omdat het dorp fragiel en klein is zijn er maximaal 1000 tickets beschikbaar. Ook is het verstandig rekening te houden met de bestaande flora en fauna.

Ruigoord is een dorpje binnen de gemeente Amsterdam. Het dorpje staat bekend als kunstenaarskolonie, omdat het in 1973 door kunstenaars gekraakt werd. Tegenwoordig worden er kunstzinnige activiteiten georganiseerd in Ruigoord en zijn er een aantal ateliers gevestigd. Op deze manier willen de Ruigoorders het dorp een positieve boost geven.

Laatst gewijzigd: 2015-07-28 17:18:37 · Gepubliceerd: 2008-07-15 16:55:48 - 1369