1

Weg dit weekend

Muziek in alle uithoeken van Nederland

Redactioneel door

archief oud artikel 1 augustus 2008 U staat een muzikaal weekend te wachten: in alle uithoeken van Nederland klinkt muziek. Ziet u de wat stevigere trance wel zitten, bezoek dan Zwolle. Als u gek bent op oldtimers, kunt u naar de Oldtimerdag in Tilligte, waar de motoren u als muziek in de oren klinken. Alleen als u naar de Hoge Veluwe afreist, zult u stil moeten zijn om de bronstige reeën niet te verjagen.

Reeën bronstijd

Van half juli tot half augustus is het voor reebokken dé tijd om op jacht te gaan: niet naar eten, maar naar vrouwtjes. Ze zoeken bos en veld af naar de moeders van hun toekomstige nageslacht. Omdat de bronst van de reeën erg interessant is om te zien, wordt donderdag 31 juli een Reeënbronst Safari georganiseerd in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Tijdens deze safari is de kans groot om oog in oog te komen staan met een bronstige reebok.

De city moves

Heeft u wel zin in een (gratis) feestje? Kom dan aanstaande zondag naar Citymoves in Park Wezenlanden te Zwolle. Dit nieuwe gratis buitenevenement heeft al verschillende steden aan gedaan en neemt ook naar de Hanzestad verschillende bekende DJ's met zich mee. DJ Armin van Buuren, ATB, Erick E, Menno de Jong en Gregor Salto zorgen voor een leuke dag. Mocht het weer onverhoopt tegenzitten, zal de locatie overdekt zijn. Geen reden om thuis te blijven dus!

Internationale Oldtimerdag

Voor de 23e keer vindt in Tilligte de Internationale Oldtimerdag plaats. Het is de eerste keer dat de Oldtimerdag een heel weekend beslaat. De reden daarvoor is dat er veel deelnemers van ver komen en het aantal bezoekers wordt nu verspreid over twee dagen. Het hele weekend zijn er oude stoommachines, brommers, auto's en trekkers te zien. Maar er is meer te doen, zoals demonstraties planken zagen, dorsen, volksdansen en ambachtelijk bier brouwen. Liefhebbers van oldtimers hoeven dus niet alleen te gaan, voor het hele gezin is er genoeg te doen.

Feestje in de gracht

Een terrasje pakken aan de grachten in Utrecht is zondag nâg leuker! Tussen tussen 14.00uur en 17.00uur varen door de Oudegracht zeven boten met ieder een eigen muziekstijl. Alle boten zijn feestelijk aangekleed en elke boot geeft al varend een concert van ongeveer anderhalf uur. Er zijn verschillende zogenaamde luisterplekken waar de boten iets langer spelen. De muzikale botenparade biedt muzikale acts van bands die het afgelopen jaar de belangstelling trokken van pers en publiek.

Zomerse zondagen

De komende vier zondagen is er in Enkhuizen van alles te beleven. De Zomerse Zondagen zorgen voor veel gezelligheid in de binnenstad voor zowel jong als oud. Op de eerste zondag, 3 augustus, kunt u tussen 12.00uur en 17.00uur struinen over de markten die door het Winkelhart heen lopen. De markten kennen ook veel entertainment, zoals springkussens, draaimolens, demonstraties van oude ambachten, muziek en dans.

Nederweert Live Open Air

Op vrijdag en zaterdag is het weer tijd voor Nederweert Live Open Air, hét gratis festival van het Limburgse dorp. Al bij de eerste editie van het festival, met optredens van bekende artiesten, bleek het een groot succes. Vele grote namen zijn ook dit jaar weer van de partij, zoals Alain Clark, Voicst en Leaf. Het festival staat bekend als laagdrempelig, doordat alleen breed toegankelijke muziekstijlen worden geprogrammeerd. In het brede stijlenpallet van rock, pop, soul, indie, stoner, rock & roll, roots, wereldmuziek en blues zit er dus voor iedereen wel wat bij.

Wild West Weekend

Op 2 en 3 augustus houdt het Avonturen Dierenpark in Metelen West (cowboy) weekend, waar Cowboys voor een show voor groot en klein. Er wordt een spetterende show gegeven vol met actie, animatie, spanning en plezier. Het Duitse dierenpark ligt vlak over de grens bij Enschede.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 augustus 2008 - 2609

Dit past bij 'Weg dit weekend'