1

Pompen of verzuipen voor De Parade

Amsterdam is belangrijk voor het ongesubsidieerde festival

Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2008 Amsterdam, Noord-Holland Het gaat niet zo goed met theaterfestival de Parade. Door het EK-voetbal en het slechte weer vallen de bezoekersaantallen vooralsnog tegen. In augustus slaat het festival de tenten op in Amsterdam. Wordt het pompen of verzuipen in de Amstel?

In juni bracht het theaterfestival een bezoek aan Rotterdam. Het Circustheater, Teatro Cuatro en Casa Mondo waren slechts enkele plaatsen waar artiesten een voorstelling hielden. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de resultaten vielen tegen. "Het blijft een moeilijke stad voor een openluchtfestival", vertelt woordvoerster Eefje Colsen van De Parade. In verband met een samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut hoefde pas vanaf 17:00 uur toegang betaald te worden. "Dat resulteerde in meer onbetaalde bezoekers."

De hoop is nu gericht op Amsterdam. "Een dag slecht weer en je kunt bakken met geld in de Amstel gooien", zegt artistiek leider Nicole van Vessum in het Parool. "Als Amsterdam tegenvalt, dan komen we in de problemen."

De organisatie hoopt 122.500 bezoekers naar de hoofdstad te trekken. Dat is net zoveel als vorig jaar. In totaal staan er tussen 1 en 17 augustus vijftig voorstellingen op het programma.

De Parade viert dit jaar haar achttiende verjaardag. Op het festival is genoeg te doen. Per dag zijn er tientallen voorstellingen. Op het Paradeplein is het mogelijk om te knutselen, te zweven in de zweefmolen of zelf poffertjes te bakken. Op de website is het volledige programma te bekijken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 juli 2008 - 469

Dit past bij 'Pompen of verzuipen voor De Parade'