Luipaard verslaat volwassen krokodil

Fotoreeks laat unieke titanenstrijd zien

Nieuws door

archief oud artikel 30 juli 2008 Fotograaf Hal Brindley greep net zo snel naar zijn camera, als dat de luipaard op de volwassen krokodil afstormde. De resulterende fotoreeks is wreed, maar tegelijkertijd ook fascinerend.

Op de tientallen foto's is te zien hoe een luipaard in vijf minuten tijd een volwassen krokodil verslaat. "Dat een luipaard door een krokodil wordt gedood is niet uitzonderlijk, maar het omgekeerde gebeurt vrijwel nooit", vertelt de natuurfotograaf. Het unieke gevecht tussen de twee dieren vond plaats in het Zuid-Afrikaanse Paul Kruger Park. Het is voor het eerst dat deze titanenstrijd gefotografeerd is.

Een luipaard die door een krokodil wordt gedood. Dat gebeurt vrijwel nooit.

Technieken

De winnaar van het gevecht gebruikte goede technieken. "De luipaard sleepte de krokodil bij het water vandaan", vertelt Brindley. "Daarnaast hield het roofdier weinig contact met de grond, waardoor de krokodil er niet in slaagde om rollende bewegingen te maken." De luipaard leek niet zo geïnteresseerd in krokodillenvlees. Een paar minuten na de overwinning was het dier spoorloos verdwenen. Het kadaver bleef liggen op de oever van het meer.

National Geographic en Discovery Channel tonen iedere dag spannende gevechten tussen roofdieren. Ook het internet staat er vol mee. Het indrukwekkendste filmpje blijft nog steeds 'Battle at Kruger'. Een groep buffels loopt nietsvermoedend op enkele leeuwen af. Zijn het de leeuwen die winnen? In eerste instantie wel, maar de buffels zijn nog lang niet klaar. Acht minuten topvermaak met verrassende wendingen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-07-30 13:00:17 - 8907

Dit past bij 'Luipaard verslaat volwassen krokodil'