Hagenaars gaan voor gastvrijheid

Haagse toeristenbranche werkt samen aan een gastvrij imago

Nieuws door

archief oud artikel 1 augustus 2008 Den Haag, Zuid-Holland Den Haag is nog niet gastvrij genoeg, vindt de Haagse toeristenbranche. Dat moet met het nieuwe project 'Be my guest' veranderen. De gemeente Den Haag heeft samen met 15 organisaties in de toeristenindustrie de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt in Den Haag.

Vanaf vandaag fietsen er Den Haag cityhosts rond op bakfietsen, die toeristen verwelkomen en van informatie (plattegronden en overzichten van evenementen) voorzien. De bakfietsen rijden vooralsnog alleen in de zomermaanden, maar als de actie succes heeft zullen ze vaker worden ingezet.

"Uiteindelijk moet iedereen gastvrijheid in zijn DNA hebben zitten"

Greeters

De bakfietsen is niet het enige middel om Den Haag gastvrijer te maken. De stad heeft sinds deze week ook Greeters; echte Hagenaars, die toeristen gratis rondleiden door hun stad. Andere grote steden (Chicago en Parijs bijvoorbeeld) hebben al een netwerk van greeters.

Nog meer

De samenwerkende organisaties hebben nog meer pijlen in hun koker:

  • Taxi's krijgen voortaan een keurmerk als ze gastvrij en behulpzaam zijn
  • Minder valide bezoekers kunnen via een mobiele telefoon en GPS informatie krijgen over de stad. Voor hen is ook de website toegankelijk.denhaag.nl ontwikkeld.
  • Vier Haagse hogescholen geven gastvrijheidstrainingen aan horeca, openbaar vervoer in taxi's.

Internationaal

De Haagse wethouder Huffnagel legt in een persbericht uit waarom de samenwerking zo belangrijk is: "Om de positie van internationale stad verder uit te bouwen, is het belangrijk dat bezoekers zich overal welkom voelen." De wethouder is er trots op dat het bedrijfsleven hier ook het belang van inziet. "Uiteindelijk moet iedereen - van ober tot taxichauffeur - gastvrijheid in zijn DNA hebben zitten."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 augustus 2008 - 506

Dit past bij 'Hagenaars gaan voor gastvrijheid'