1

Weg dit weekend

De keus is aan u...

Redactioneel door

archief oud artikel 28 augustus 2008 Van alles wat dit weekend! Onder meer mode in Amsterdam, klassieke muziek in Rotterdam en 'Living Statues' in Arnhem. DagjeWeg.NL biedt u een selectie van evenementen die plaatsvinden in de grootste steden van ons land. De keuze is aan u...

Grazia PC Catwalk

Modeglossy Grazia en Fashion & Museum District toveren de Amsterdamse PC Hooftstraat 31 augustus om in een 320 meter lange catwalk. De Grazia PC Catwalk belooft een prachtig spektakel te worden. Tijdens de modeshow worden de nieuwste collecties gepresenteerd van gerenommeerde modelabels uit de chique straat. Daarbij zitten merken als Armani, D&G, Replay, Hugo Boss en G-Star Raw. De show begint om 13.45 uur. Voor en na die tijd treden er verschillende DJ's op.

OVG Veerhavenconcert

Zin in een 'klassiek' weekend? Kom dan zaterdag 30 augustus naar de zesde editie van het OVG Veerhavenconcert in Rotterdam. Het klassieke openluchtconcert heeft zich inmiddels bewezen als hoogwaardig en sfeervol evenement. Dobberende bootjes; een prachtig, transparant podium, geflankeerd door de antieke zeiljachten; en een toegankelijk operaprogramma door wereldtoppers. Burgervader Opstelten opent het concert om 19.45 uur, waarna liefhebbers tot 21.15 uur gratis kunnen geniet van het uitgebreide programma.

Azië in Utrecht

De Olympische Spelen zijn nog maar net afgelopen en Het Spoorwegmuseum in Utrecht brengt u alweer in Oosterse sferen. Op 29, 30 en 31 augustus beleven bezoekers een stukje Azië in Utrecht. Pasar Perron staat dit jaar namelijk in het teken van vijf Aziatische wereldsteden. Bangkok, Hong Kong, Bombay, Tokio en Jakarta staan centraal en geven hun cultuur bloot. Er is een Chinees theeplein, er kan sushi gerold worden, sumo worden geworsteld of een hapje worden gegeten in het Indonesische restaurant. Tevens worden in het museumtheater Bollywoodfilms uitgezonden.

'Don't move!'

'Don't move'! Arnhem staat het laatste weekend van augustus stil. Op 30 en 31 augustus vindt namelijk voor de vierde keer het WK Living Statues plaats. Op zaterdag 30 augustus zal de Nederlands Kampioen Kids Statues worden gekozen. Zondag is de beurt aan amateurs en professionals uit alle werelddelen. Zij strijden om de eerste prijs en de publieksprijs. De organisatie verwacht grote belangstelling voor het World Statues Festival.

ZomerJazzFietsTour

Jazz op de fiets, of fietsen op jazz. Het kan tijdens de 22ste ZomerJazzFietsTour die 30 augustus van start gaat. Een muzikaal fietsavontuur door het prachtige landschap van het Groningse Reitdiepdal. De optredens vinden plaats in schitterende middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Het fietsfestijn brengt een internationaal gevarieerd programma met actuele jazz en improvisatiemuziek.

Laaste kans: 'Het Terracotta Leger van Xi'an'

De tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi'an' loopt ten einde. 31 augustus is de laatste kans om de wereldberoemde soldaten van de tombe van de eerste Chinese keizer in Het Drentsmuseum te bewonderen. De levensgrote soldaten uit het keramieke leger zijn een groot publiekstrekker. Onlangs verwelkomde het museum haar 300.000ste bezoeker.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 augustus 2008 - 1330

Dit past bij 'Weg dit weekend'