1

Weg dit weekend

Van bouwput tot circustheater

Redactioneel door

archief oud artikel 11 oktober 2008 Nog van plan om weg te gaan dit weekend? Wel doen hoor! Temperaturen tussen de 16 en 20 graden zijn ideaal voor een dagje-uit. DagjeWeg.NL geeft alvast een voorzetje.

Circo Circolo

Hét Nederlands festival voor Circustheater gaat beginnen. Van 10 tot en met 19 oktober vindt de tweede editie van Circo Circolo plaats op Landgoed Velder te Liempde, midden in Het Groene Woud. Centraal in het festival staan de voorstellingen van Nederlandse en Internationale circustheatergezelschappen. Gedurende de week vinden er echter ook andere activiteiten plaats die bijdragen aan de erkenning van het nieuwe circus als volwaardige kunstdiscipline.

Het is weer tijd voor een spetterende roofvogelshow in Zoo Meetelen. Op 12 oktober is er een valkenier aanwezig die twee shows geeft, om 13.00 en 15.00 uur.

Studie Beurs

De Studie Beurs in Utrecht is misschien niet een standaard dagje-uit, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Je bent namelijk nooit te oud om te leren, toch? De beurs gaat woensdag 8 oktober van start en duurt tot en met zaterdag 11 oktober. De Studie Beurs zorgt voor een goed overzicht van de mogelijkheden van studeren in binnen- en buitenland. Op de beurs staan ROC's, hogescholen en universiteiten. Verder zijn er verschillende bedrijven aanwezig.

Texel Blues Festival

Een lekker weekend lang 'bluezen' op Texel? Dat kan van 10 tot en met 12 oktober tijdens het Texel Blues Festival. Drie dagen lang zijn er optredens van verschillende artiesten, waaronder de band 'The Junkyard Dogs', 'Skrep' en 'The Jerkingbirds'. Het volledige programma staat online.

'Oh, oh Den Haag'

Het Haags Historisch Museum presenteert van 11 oktober tot 11 januari 2009 een tentoonstelling van Haagse stadsgezichten. De expositie toont 'gezichten' uit de 16e tot en met de 19e eeuw. Van de vroegst bekende schilderijen, die vooral het Binnenhof en de omgeving laten zien, tot de 19e eeuwse werken waarop voor het eerst ook delen van de armoedige buurten van Den Haag getoond worden.

Glorie van Rome

De Romeinse glorie in optima forma. De Kunsthal Rotterdam laat van 11 oktober tot en met 8 maart 2009 een omvangrijke tentoonstelling zien over het burgerlijk leven in het Romeinse keizerrijk. De ruim 450 kunst- en gebruiksvoorwerpen bestaan onder meer uit grote marmeren sculpturen, verfijnd glaswerk, authentiek terracotta, een buste van Caesar Augustus en een gouden slavencollier. Centraal in de tentoonstelling staat een kinderpaviljoen waar jonge bezoekers kunnen graven naar Romeinse schatten, bellen met keizer Nero, en zich mogen verkleden als soldaat of deftige dame.

Bouwputten Festival

Een mooie bouwput is niet lelijk. Van 7 tot en met 31 oktober kunnen bouwputliefhebbers hun hart ophalen in de binnenstad van Rotterdam. Tijdens het Bouwputten Festival mag je eindelijk de bouwputten in, om van dichtbij te bekijken wat er nou allemaal precies gebeurt. Ook is er de verkiezing Bouwput van het Jaar! Wie zal er dit jaar met de 'prestigieuze' prijs vandoor gaan?

Studenten Theater Festival

Studenten brassen, brallen en maken af en toe een tentamen. Doen ze eigenlijk nog wel eens iets anders? Zeker! Een aanzienlijk deel maakt theater. Daarom wordt van 7 oktober tot en met 11 oktober een internationaal Studenten Theater Festival gehouden in Groningen, waarop negen studenten-theatergroepen hun kunsten vertonen.

Tijdens de voorstellingen komt het thema ‘Wereld van Verlangen' telkens terug. In de slotvoorstelling op zaterdag 11 oktober is dat thema het duidelijkst zichtbaar. Twee Groningse studenten zochten de stad af naar de verlangens van Groningers. De verlanglijstjes die zij zo onder ogen kregen, verwerkten ze tot de voorstelling die de afsluiter vormt van het festival.

Voor de laatste keer:

In de reeks 'Stedelijk Museum te gast' toont het Van Gogh Museum 'druksels' van Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945). Werkman werd bekend als de drukker van De Ploeg, de kunstenaarsvereniging die aan het begin van de 20ste eeuw het culturele leven in Groningen ‘opschudde’.De tentoonstelling loopt 12 oktober af. Moderne dans, klassiek ballet, jeugddans, werelddans, hiphop en dansfilms: de Dansweek is hét moment om kennis te maken met dans. De laatste dag om te genieten van de prachtige dansvoorstellingen is 12 oktober.

Kom 10 en 11 oktober proeven van andere muziekstijlen op het Nubux Festival in Reusel. Het festival staat garant voor kwalitatief hoogwaardige acts en pakt dit jaar ruim uit met 22 optredens. De noord en zuid podia staan in het teken van de pop- en rockmuziek. Op het west podium wordt 'gedancet'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 oktober 2008 - 1737

Dit past bij 'Weg dit weekend'