1

Nieuwe achtbanen in 2009

Nieuws door

archief oud artikel 3 april 2009 Het pretparkenseizoen is weer begonnen. Maar waar moet je naar toe voor de nieuwste achtbanen? DagjeWeg.NL geeft antwoord.

In Nederland komt er deze zomer slechts één nieuwe achtbaan bij. In Duinrell in Wassenaar komt een 380 meter lange achtbaan met als thema 'ontdekking'. De achtbaan bevat een kurkentrekker en een looping. Vanaf een hoogte van 22 meter vallen de karretjes loodrecht naar beneden. Begint het al te kriebelen? Bezoekers moeten nog even geduld hebben. De achtbaan opent pas in mei.

Buitenland

In de nabije omgeving openen nog meer nieuwe achtbanen. Het Belgische Plopsaland De Panne is sinds 1 april geopend. Enorm spannend is de achtbaan Anubis, The Ride. Bezoekers worden binnen enkele seconden gelanceerd en beleven daarna een tocht van bijna 600 meter. Maximumsnelheid: 90 kilometer per uur. Alsof je op de snelweg racet, maar dan zonder dak. Tijdens de rit gaan bezoekers drie keer over de kop.

Verder is er een nieuwe achtbaan in het Hansa Park (Duitsland). Bezoekers gaan in de 'Fluch von Novgorod' met een lift steil omhoog (snelheid: 100 kilometer per uur), om daarna in het donker de weg te vervolgen. In Europa Park (Duitsland) staat een extreme nieuwe achtbaan: de Blue Fire. Deze achtbaan heeft als thema IJsland. De Blue Fire is een kilometer lang en bijna veertig meter hoog. Er zijn drie loopings. De maximumsnelheid bedraagt honderd kilometer per uur!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 april 2009 - 1626

Dit past bij 'Nieuwe achtbanen in 2009'

1 reactie