1

North Sea Jazz Festival op vakantie naar Curaçao

Witte stranden, cocktails en jazzmuziek

De leukste jazz-uitstapjes Nieuws door

archief oud artikel 31 december 2009 Al 23 jaar is het North Sea Jazz festival een feit in Den Haag. Drie dagen lang genieten van muziek uit zonnige streken. Maar zou het niet nog mooier zijn dit feest te vieren op een wit strand, aan een helderblauwe zee met een cocktailtje in je hand? Dat kan! Volgend jaar vindt in september het eerste North Sea Jazz festival plaats in Curaçao.

De eerste editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2010 in het World Trade Center (WTC) aan de Piscadera Baai in Curaçao. In en rondom het WTC treden twee festivaldagen lang diverse internationale artiesten op meerdere podia. In de week voorafgaand aan deze twee mooie avonden worden op diverse locaties op het eiland verschillende losse North Sea Jazz concerten gegeven.

Expressie en kunstuitingen

Het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) is sponsor van het evenement. Evita Nita, algemeen directeur van het CTB vertelt op Tourpress.nl: "Het gastheerschap van dit muziek- en cultuurfestival past naadloos bij de kernwaarden van ons eiland. Curaçao ‘ademt' muziek en cultuur. Je kunt gerust stellen dat expressie en kunstuitingen in onze genen zitten. Voeg daarbij dat het North Sea Jazz Festival vooral ook een Nederlands signatuur heeft en de logische koppeling met ons eiland is gelegd."

In 1976 vond de eerste Nederlandse editie van het festival plaats in Den Haag: zes podia, 30 uur muziek en 300 musici trokken meer dan 9000 bezoekers. Allerlei jazzgrootheden traden op, waaronder Miles Davis, Count Basie en Sarah Vaughan. De website van het festival in Curaçao gaat januari 2010 online. Dan wordt ook bekend welke artiesten er optreden.

Ook in Nederland genieten van jazz? Vind de leukste jazz-uitstapjes op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:59:43 · Gepubliceerd: 31 december 2009 - 383