1

Burj Dubai: speld in zandhoop

Boek een hotel in Dubai Nieuws door

archief oud artikel 4 januari 2010 De emir van Dubai, sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum, opent vandaag het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Dubai. De precieze hoogte van de wolkenkrabber wordt dinsdag pas bekend gemaakt. De toren is in ieder geval meer dan 800 meter hoog, en daarmee het hoogste gebouw ter wereld.

De Burj Dubai, wat letterlijk Toren van Dubai betekent, biedt huisvesting aan twaalfduizend mensen, verdeeld over 1.044 appartementen. Het duurste appartement moet drie miljoen euro kosten. Alle appartementen zouden binnen acht uur verkocht zijn. Naast woningen zijn er in de wolkenkrabber luxe restaurants, kantoren en een hotel gehuisvest.

Facts
De Burj Dubai:
  • 162 verdiepingen;
  • 57 liften met snelste liftsysteem ter wereld;
  • 1.044 appartementen;
  • Bij helder weer op 95 kilometer afstand te zien;
  • Voor de deur de hoogste fontein ter wereld: 274 meter hoog;
  • Twaalfduizend arbeiders tegelijk aan hetzelfde gebouw gewerkt.

Hotel

De Burj Dubai heeft een Hollands tintje. De onderste 37 verdiepingen huisvesten het eerste Armani Hotel ter wereld; een project van de bekende Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani. Dit hotel werd ingericht door de Nederlander Titus van der Werf. Het hele gebouw kost ruim 3 miljard dollar. Volgens Van der Werf wordt dit wel terug verdiend. "Ik verwacht dat de Burj Dubai het emiraat ongelooflijk veel aan PR gaat opleveren", aldus de in Dubai woonachtige Nederlander.

Crisis

Die PR zal Dubai nodig hebben. De Burj Dubai zou zijn gefinancierd met korte-termijn-leningen. Of Dubai deze kan terug betalen, is nog maar de vraag. De financiƫle crisis spaart ook Dubai niet, en het emiraat schommelt op de rand van faillissement. Vorig jaar moest Dubai nog 25 miljard dollar lenen van buurland Abu Dhabi.

Dubai is een prachtig vakantieland: stad en strand liggen erg dicht bij elkaar. Een groots en trots land, wat onder andere te zien is aan de vele bijzondere gebouwen. Boek een vakantie naar Dubai, of een hotel in Dubai.

Lees meer hotelnieuws op DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 januari 2010 - 1487