2010: minder vrije tijd, meer belevenis

Alle uitstapjes op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 4 januari 2010 Mediums en helderzienden voorspellen breedvoerig wat het nieuw jaar ons brengt. Ze vergeten echter een belangrijk onderwerp: dagjes weg. Vrijetijdskennis (VTK) profeteert hoe Nederlanders in 2010 hun dagje weg invullen.

De profetie van VTK vertelt dat Nederland in 2010 meer dagjes weg gaat en die benut om zoveel mogelijk activiteiten te doen. Begrijpelijk nu voorspeld wordt dat we minder vrije tijd krijgen.

Musea: NOT!

En waar gaan Nederlanders op stap? Niet naar musea in ieder geval. Vooral de zogenaamde statische musea hebben afgedaan. Interactieve musea als Voetbal Experience en Ecodrome winnen daarentegen wel weer aan populariteit. Dierentuinen met attracties zijn eveneens 'hot' dit jaar.

Beleving schijnt het toverwoord te zijn voor het nieuwe jaar. Duf zeilen maakt plaats voor ouderwets sloepvaren; 'gewone' wellness voor thema-wellness; 'gewone' attracties voor interactieve attracties; karten voor ijskarten, blokarten en powerboaten; en standaard fiets- en wandelroutes voor belevingsroutes.

Shoppen: HOTTER!

Shoppen wordt ook een stuk leuker. We gaan niet meer naar de doorsnee winkel, maar lopen de deur van de belevingswinkel plat. Koopzondagen ruilen we steeds vaker in voor shoppingevents.

De profetie van Vrijetijdskennis beperkt zich niet alleen tot dagjes weg. VTK doet ook voorspellingen over vrijetijdsbesteding thuis en in het algemeen. Geïnteresseerd? Op vrijetijdskennis.nl krijgt u de laatste trends van 'profeet' Goof Lukken.

Zoveel mogelijk activiteiten doen tijdens uw dagje weg? DagjeWeg.NL heeft meer dan 3.000 uitstapjes in heel Nederland.
Vrijetijdskennis baseert zijn voorspellingen op persoonlijke interpretatie van marktgegevens, indrukken, signalen en gesprekken in de branche.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-04 22:49:56 - 563