1

Het leven van Koningin Beatrix

De jeugd van de koningin op Paleis Soestdijk te zien in fototentoonstelling

Paleis Soestdijk Redactioneel door

archief oud artikel 8 januari 2010 Baarn, Utrecht Nieuwsgierig naar de jeugd van Koningin Beatrix? Bekijk de foto's op Paleis Soestdijk, waar zij opgroeide met haar drie zusjes.

Statige portretten afgewisseld met kiekjes van het koninklijke kroost onder de kerstboom. Ter ere van haar 30-jarige regeringsjubileum is in Paleis Soestdijk een fototentoonstelling te zien over het leven van Koningin Beatrix. Neem een kijkje binnenshuis, waar Beatrix opgroeide van baby tot volwassene en uiteindelijk haar moeder opvolgde als vorstin van ons land.

Binnen de muren van haar ouderlijk huis, Paleis Soestdijk, maakte kroonprinses haar huiswerk, ontmoette haar vriendinnen en deelde lief en leed met haar drie zusjes. Veel van deze momenten zijn vastgelegd door fotografen, die ons de prinses laten zien in officiële portretten of ontspannen kiekjes in de huiskamer. Ook de verloving van Prinses Beatrix met Claus von Amsberg werd bekend gemaakt en vastgelegd in haar ouderlijk huis. Dit jaar is het dertig jaar geleden dat Beatrix haar moeder opvolgde als vorstin  van Nederland. Ter ere van dit regeringsjubileum is vanaf dinsdag 5 januari tot en met zondag 4 april 2010 een expositie te zien met 48 foto's over haar leven.

De tentoonstelling is een aanvulling op de rondleidingen die op het paleis georganiseerd worden. Alleen door middel van een rondleiding, die begint bij de fototentoonstelling, is het koninklijk paleis te bezichtigen. 

Bekijk hier alvast een paar mooie foto's.


Beatrix met Schotse Collie, 1950. Fotograaf onbekend, Spaarnestad Photo.


Beatrix in de Witte Eetzaal, 1962. Foto: An Tydeman, RVD.


Beatrix en Claus bij verloving in Witte Eetzaal, 1965. Foto: Max Koot, RVD.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 januari 2010 - 1904