1

Schandaal Tiger Woods nu ook op frisdrank

Kunstenaar beplakt flesjes met Woods en het woord ontrouw

Golfbanen DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 14 januari 2010 Kunstenaar Jason Kay is aangeklaagd omdat hij flesjes sportdrank beplakte met afbeeldingen van golfer Tiger Woods, zijn vrouw en het woord ontrouw. Hij deed dit in naam van pop-art.

Kay, een werkloze kunstenaar, kocht duizend flesjes sportdrank van het merk Gatorade en labelde ze opnieuw. De flesjes bleven ongeopend en met het drankje zelf werd niet geknoeid. Ook de streepjescode functioneerde nog steeds. Het nieuwe label bevatte het e-mailadres van de man. Zo kon hij worden opgespoord en worden aangeklaagd.

Andy Warhol

Kay vertelde in een interview dat hij hetzelfde probeerde te doen als Andy Warhol. Deze kunstenaar kreeg aandacht door zijn kunstwerken geïnspireerd op Campbell's Soup en andere commerciële producten. Kay koos voor een afbeelding van Tiger Woods omdat hij een discussie wilde stimuleren over de hele hype rond Tiger Woods. Kay zou het bedrijf waar de sportdrank wordt gemaakt, ook hebben benaderd voor een samenwerking. "Dit is toch de goedkoopste marketingcampagne die je maar kan bedenken? Het is goed voor Gatorade en goed voor de kunst", schreef Kay in een e-mail.

Bedrogen

Tiger Woods kwam eind vorig jaar in opspraak omdat hij zijn vrouw heeft bedrogen met een niet gering aantal andere vrouwen. De vrouw van Woods, Elin Nordegren, zou willen scheiden van haar man, maar werd onlangs weer gesignaleerd met haar trouwring om haar vinger.

Wilt u net als Tiger Woods een groot golfer worden? Zoek dan een leuke golfbaan op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 januari 2010 - 136