1

Medewerker kartbaan redt leven meisje

Dodevrouwsrit op kartbaan Den Haag

De Uithof - ijsbaan, kartbaan en sneeuwbaan. Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2010 Den Haag, Zuid-Holland Een medewerker van kartbaan De Uithof in Den Haag heeft zaterdagavond een heldendaad verricht. Toen de kart van een 17-jarig meisje door onbekende oorzaak in brand vloog, bedacht hij zich geen moment, dook de vlammen in en redde haar van de dood.

Het meisje hield een tweedegraads brandwond op haar bovenbeen aan het ongeluk over. De medewerker raakte door zijn daadkrachtige optreden gewond aan de onderarm.

Hoe de kart in brand kon vliegen, is nog een raadsel. Duidelijk is wel, dat de veiligheid van het meisje niet optimaal was. Zo droeg ze geen beschermende overall en had ze een te grote helm op, zonder vizier. De politie heeft de totaal uitgebrande kart in beslag genomen voor onderzoek. Ook De Uithof gaat bekijken hoe het ongeval kon gebeuren.

In het Algemeen Dagblad van maandag 25 januari blikt het 'kartmeisje' terug op haar dodevrouwsrit. "Ik keek achterom en zag allemaal rook uit mijn kart komen. Ik dacht dat dat erbij hoorde, totdat ik langs de baan een man met een rode vlag zag zwaaien. Hij schreeuwde dat ik moest uitstappen. Ik stopte mijn kart en niet lang daarna hoorde ik een harde knal. De vlammen sloegen om me heen. Ik greep naar rechts om de gordel los te maken, maar de knop zat aan de andere kant. Ik dacht dat dat ding zou ontploffen en dat ik het niet zou overleven. Toen ik de riem uiteindelijk los had, trok een medewerker me eruit. Meteen daarna klonk nog een knal. Van die kart is helemaal niets meer over. Die man heeft mijn leven gered."

Zou De Uithof vervloekt zijn? Precies een maand geleden, op 23 december 2009, stortte het dak van de schaatsbaan in. Ruim een week geleden brak Prins Willem-Alexander zijn schouder tijdens het schaatsen op De Uithof.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 januari 2010 - 744