1

Wintersport weerbericht (weekend)

Lees dagelijks het verwachte weer in de wintersportgebieden

Wintersport - alles op de rit? Check voordat u op vakantie gaat! Nieuws door

archief oud artikel 6 februari 2010 Sport Of het nu op de Mont Blanc is, of in het Alpenpuntje van Italië en Zwitserland, die-hard wintersporters vinden hun draai. Lees op DagjeWeg.NL dagelijks het weerbericht in de populairste wintersportgebieden. Het is het weekend van 6 en 7 februari.

Oostenrijk

Dit weekend is het zwaar weer in de Oostenrijkse Alpen. Zaterdag is het zwaarbewolkt en valt er veel sneeuw. In het oosten sneeuwt het wel heel erg. Daar kan tussen de dertig en veertig centimeter vallen. Zondag is het weer bewolkt, en het sneeuwt, maar niet zo zwaar als zaterdag.

Duitsland

In het Duitse wintersportgebied is het zaterdag zwaar bewolkt en er is kans op motsneeuw. Het wordt ook kouder. In de nacht van zaterdag op zondag bereikt de kou een dieptepunt van -10 graden Celsius. Zondag klaart het op, en 's middags is het erg zonnig. De kou houdt wel aan, -3 graden Celsius gemiddeld.

Zwitserland

Zaterdag is het wisselvallig in de Zwitserse Alpen, soms kan het wat sneeuwen. De bewolking kan in de loop van de dag wat wegtrekken met wisselende opklaringen als gevolg. Zondag is het alleen in het zuiden en het westen heerlijk zonnig. In het oosten van dit kleine landje is het echter sterk bewolkt, met zelfs wat sneeuwval.

Frankrijk

Zaterdag is het overwegend bewolkt in de Franse wintersportgebieden. Hier en daar kan wat sneeuw vallen. Zondag klaart het heel erg op. In de meeste skigebieden is het 's middags alleen maar zonnig. Dit weer houdt tot maandag aan.

Italië

In de Italiaanse Alpen is het zwaarbewolkt zaterdag. Langs de Alpenboog valt er wat sneeuw. 's Zondags klaart het ontzettend op in Italië. Vooral in Zuid-Tirol is het erg zonnig. Wat meer richting het westen blijft het zondag bewolkt, maar het blijft mooi weer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 februari 2010 - 510