1

Boerenkool met worst in Amerikaanse bioscopen

Oorlogswinter naar VS

Harry Potterfilms in 3D Nieuws door

archief oud artikel 1 februari 2010 Cultuur Amerika krijgt binnenkort een oer-Hollandse productie op het witte doek. Filmdistributeur Sony Pictures Classics koopt Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven. Dit melden verschillende Amerikaanse media maandag. Het is nog niet bekend wanneer de film gaat draaien.

Martin Koolhoven is enorm trots en blij met de verkoop van Oorlogswinter. Toch is er nog wel wat spanning bij de regisseur. Morgen worden de nominaties bekend gemaakt van de filmtitels, die kans maken op een Oscar voor de beste buitenlandse film. Als Koolhoven de nominatie in de wacht sleept, heeft hij een grotere kans dat Oorlogswinter bij het Amerikaanse publiek aanslaat. Begin maart wordt bekend welke buitenlandse productie de belangrijke Amerikaanse filmprijs wint.

De film Oorlogswinter ging in november 2008 in première en was een groot succes. In totaal trok Oorlogswinter bijna één miljoen bezoekers. De film, naar het gelijknamige boek van schrijver Jan Terlouw, speelt zich af tijdens de ijskoude winter van 1944/45. Het is oorlog, er ligt veel sneeuw en er heerst honger. Michiel van Beusekom is de zoon van de zwakke burgemeester Johan. Michiel raakt via via verzeild in het verzetsleven en ziet hoe mensen in zijn omgeving worden vermoord. Hoe komt het dat de Duitsers iedere keer op de hoogte zijn van Michiels plannen?

Lees de recensie van Oorlogswinter op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 februari 2010 - 151