1

Een dagje weg in de Aircruise?

In 37 uur van Londen naar New York

Nieuws door

archief oud artikel 8 februari 2010 Toerisme Hoe ziet een dagje weg er in 2020 uit? Misschien ga je dan wel gezellig mee met de Aircruise.

De Aircruise is een luchtschip voor rijke mensen. In totaal kunnen er honderd reizigers mee. Zij krijgen een eigen penthouse, waar ze kunnen relaxen. De Aircruise doet 37 uur over een vlucht van Londen naar New York. Een beetje te ver? Wel, dan kun je ook een dagje weg met de Aircruise. Met een snelheid van 145 kilometer per uur kun je in een paar uur tijd reizen van Groningen naar Maastricht.

"In deze wereld is snelheid een obsessie", zegt ontwerper Nick Talbot van Seymourpowell. Dit bedrijf heeft het idee van de Aircruise bedacht. "Het idee van een luxe, langzame reis is een aangenaam contrast." Luchtschepen waren in het begin van de 20ste eeuw in opkomst. Ze werden echter verdreven door vliegtuigen. De laatste jaren zijn luchtschepen weer populair, omdat ze milieuvriendelijk zijn.

De Aircruise kan een maximale hoogte van 3.500 meter bereiken. Ieder luchtschip bevat meer dan 300.000 kubieke meter waterstofgas en kan 396 ton optillen.

Of de Aircruise ooit wordt gebouwd? Dit hangt van af van Samsung. Zij hebben interesse om de Aircruise te bouwen, maar wachten eerst tot het bedrijf Seymourpowell een computeranimatie maakt.

Bekijk meer foto's van de Aircruise.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 februari 2010 - 103

Dit past bij 'Een dagje weg in de Aircruise?'