Sieneke 'shalaliedt' op het Songfestival

Wordt Kartner's lied het nieuwe 'ding-a-dong'?

Commentaar door

archief oud artikel 8 februari 2010 Showbizz Bezorgt 17-jarige Sieneke ons dan eindelijk een overwinning op het Eurovisie Songestival? Vast niet, maar toch blijft die hoop elk jaar weer. Sha-la-la hier, Sha-la-lie daar: wanneer is het nou eens klaar?

De kapster in opleiding, Sieneke Peeters, vertegenwoordigt Nederland in de halve finales van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Coach Marianne Weber was al vanaf het begin overtuigd. Toch moest Pierre Kartner zelf de knoop doorhakken. De vakjury had zowel de meidengroep Loekz als Sieneke, twee stemmen gegeven en het publiek had massaal op Vinzzent gestemd. Presentatrice Yolanthe moest erg aandringen op de beslissing. 'Ik wil het nú horen!', riep ze tegen Pierre. "Nou, dan Sieneke", zei de liedjesschrijver met moeite. Maar nu geeft Kartner aan dat Sieneke altijd zijn favoriet is geweest. "Ik vond het alleen moeilijk om voor Salomo te spelen."

Marianne Weber

Tijdens het liedjesevenement brachten vijf beginnende acts een eigen versie van het nummer 'Ik ben verliefd, sha-la-lie', dat Pierre Kartner op verzoek van de TROS schreef voor het Songfestival. De omroep vroeg vijf bekende sterren een eigen deelnemer naar voren te schuiven. Marianne Weber zette zangeres Sieneke in, Frans Bauer presenteerde zijn meidengroep Loekz, Marlous was de troef van Corry Konings, Grad Damen geloofde in de winst voor Vinzzent en Albert West hoopte dat Peggy Mays namens Nederland zou afreizen naar Oslo.

Accordeon en draaiorgel

Sieneke, daar moeten we het eind mei dus mee doen. Met accordeon en draaiorgel zet ze heel Oslo op zijn kop. Zelf vond ze het vooral 'langdraaiig' en kan ze het nog niet zo bevatten: "Ik kan het niet omschrijven, ik sta te draaien om mijn benen". Hopelijk houdt ze het vertrouwen op een overwinning, want van de steun van bekend Nederland moet ze het niet hebben. Albert Verlinde vindt het helemaal niets dat de deelnemers door artiesten als Marianne Weber en Grad Damen werden gecoacht. "Ik ben verontwaardigd. Ik ga het voortaan niet Sha-la-lie noemen maar Shame-li-lie." Ook Gerard Joling ziet in dit nummer niet bepaald de langverwachte opvolger van Teach In als de laatste Nederlandse winnaar van het festijn. "Vader Abraham kan er niets aan doen, het is gewoon een kutnummer."

De halve finales vinden plaats op 25 en 27 mei. De uiteindelijke finale van het Songfestival is op 29 mei. En ook al gelooft er bijna niemand in een overwinning, iedereen zit waarschijnlijk voor de buis.

Bekijk hier de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival:

Lees nog veel meer leuke nieuwtjes op DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-02-08 11:31:26 - 2050

Dit past bij 'Sieneke 'shalaliedt' op het Songfestival'

6 reacties: