1

Weg met de huisstijl

Stedelijk Museum gaat niet verder met ontwerper

De Pont Nieuws door

archief oud artikel 4 maart 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Stedelijk Museum kiest niet voor de nieuwe huisstijl van de Franse ontwerper Pierre di Sciullo. De ontwikkeling van Di Sciullo's huisstijl is stopgezet, omdat directeur Ann Goldstein niet verder wil met de ontwerper.

Vorig jaar koos een vakjury het ontwerp van Di Sciullo uit een reeks voorstellen. De jury - bestaande uit Dingeman Kuileman (directeur Premsela-stichting voor Nederlandse vormgeving), Hendrik Driessen (directeur van het Tilburgse Museum De Pont) en Mels Crouwer (architect, verantwoordelijk voor de nieuw- en verbouw van het Stedelijk Museum) - koos unaniem voor de Fransman. Toch viel het niveau van de deelnemers tegen, aldus het juryoordeel.

Anarchistische mentaliteit

De jury koos voor Di Sciullo's ambitieuze en speelse voorstel. De juryleden prezen zijn speelse en enigszins anarchistische mentaliteit, zijn openheid en bravoure en zijn inhoudelijke betrokkenheid. Volgens de toenmalige directeur Gijs van Tuyl staat de mentaliteit van Di Sciullo het dichtst bij waar het Stedelijk Museum naar toe wil.

Tot vandaag. Ann Goldstein - sinds begin dit jaar de directeur van het museum - heeft een andere visie op de branding en de visuele identiteit van het Stedelijk. Verder wil Goldstein niets toelichten. Wel beweert ze dat de steun heeft van de Raad van Toezicht. Ook heeft ze diep respect voor de ontwerper.

Momenteel zijn de partijen in gesprek over de financiële afwikkeling. Eén ding is zeker: het boek over de vertraagde verbouwing van het Stedelijk Museum heeft er weer een zwart hoofdstuk bij gekregen.

Al het nieuws over het Stedelijk Museum is te vinden op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 maart 2010 - 487