1

Programma Pinkpop volledig bekend

Vijf laatste artiesten bekendgemaakt

Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2010 Cultuur Landgraaf, Limburg Het programma van Pinkpop 2010 is compleet. Vijf namen sluiten de lange lijst met artiesten af: The Black Box Revelation, The Maccabees, General Fiasco, Everything Everything en Jon Allen.

Het zijn geen heel grote namen. Daar lijkt festivalorganisator Jan Smeets het mee eens te zijn. Hij noemt Pinkpop voor de vijf artiesten "een mogelijke springplank voor de toekomst". Er zijn al veel artiesten doorgebroken op Pinkpop. Na het optreden van Krezip in 2000 op Pinkpop was de band in één klap bekend in Nederland.

The Black Box Relevation is een Belgisch duo. De rockband trad al eerder op grote festivals op, zoals Pukkelpop en Dour Festival. De andere vier artiesten komen uit Groot-Brittannië. Twee van hen komen uit de vijver van het Europese Talent Exchange Program: Everything Everything en Jon Allen.

Op dit moment zijn er al zo'n 60.000 kaarten verkocht. De 41e editie van Pinkpop vindt plaats op 28, 29 en 30 mei in Landgraaf. De hoofdacts zijn Green Day, The Prodigy, Pink, Editors, John Mayer en Mika.

Kijk voor alle concerten in de uitkalender of op de website van Christelijke Concert Agenda.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 april 2010 - 411

Dit past bij 'Programma Pinkpop volledig bekend'